Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) yeni üyelere rozetleri törenle takıldı. TGC'ye yeni üye olan gazetecilere rozet takma töreni TGC Lokali'nde gerçekleştirildi.

 Anadolu Ajansı, Samanyolu TV, Zaman Gazetesi ve TRT ile Cumhuriyet gazetesi' çalışan gazetecilere rozetleri TGC Başkanı Orhan Erinç. Başkanvekili Turgay Olcayto, Genel Sayman Gulseren Güver ve diğer yötecicıler tarafından rozetleri takıldı.

TGC Başkanı Orhan Erinç burada yapığı konuşmada, gazetecilerin yargılanmalarıyla ilgili anılarını anlattı. Bugün cezaevlerinde tutuklu ve yargılanan 50 ye yakın gazetecinin bulunduğunu belirten Erinç, 95 yıla kadar hapis istenen gazetecilerin bulunduğunu kaydetti. Orhan Erinç, gazeteciler hakkında 4 binden fazla dava bulunduğunu ifade ederek şunları kaydetti: ''Artık yazılarından dolayı gazetecilerin yargılanması olağan normalmiş gibi görülmeye başlandı. 2011 yılı Türkiye için mesleğimiz ve meslektaşlarımız için özgürlükler sıralamasında son sıralarda olmasının önlenmesi için gerekli önlemlerin alındığı bir yıl olur'' dedi.

Erinç, cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerle dayanışmayı sürdürdüklerini kaydetti.

AA muhabiri Fikri Cinokur'un rozetini TGC Genel Saymanı Gülseren Güver taktı.

Bilindiği gibi Cinokur gazeteciliğe Kdz. Ereğli’de başlamış ve uzun yıllar yerel basında hizmet verdikten sonra Anadolu Ajansı’na geçmiş ve ajansın Zonguldak Bürosu’ndan da Antalya’ya atanmıştı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin üye sayısı son katılımlarla birlikte 3 bin 463'e ulaştı.TGC’nin Zonguldak ve Ereğli’de de üyesi bulunuyor. Zonguldak Temsilciliğini Osman Sav, Kdz. Ereğli Temsilciliğini ise Mustafa Kemal Bektaş yürütüyor.