Mesleki Eğitim Merkezi'ne bağlı Çıraklık Eğitim Merkezi Müdür Başyardımcısı Alaattin Karadayı, yeni dönem çırak kayıtları ile şubat ayı içerisinde yapılacak kalfalık ve ustalık sınavları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
1 Ocak 2010 tarihinde başlayan yeni dönem çırak kayıtlarının 30 Ocak'a kadar süreceğini belirten Alaattin Karadayı, 8-26 Şubat 2010 tarihleri arasında Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde kalfalık ve ustalık sınavlarının yapılacağını kaydetti.
11 Ocak'ta usta öğretici kursu açtıklarını da sözlerine ekleyen Karadayı, bu kursa katılan 20 ustaya sertifika verileceğini ifade etti. Alaattin Karadayı şu görüşlere yer verdi:
"1-30 Ocak 2010 tarihleri arasında yeni dönem çırak kayıtlarımız devam edecek. Ancak çıraklarımızın okulumuza kayıt yaptırmaları için çalıştıkları yerlerde usta öğretici belgesi olmak zorunda. Bununla birlikte geçtiğimiz Pazartesi günü usta öğretici kursu açtık. Bu kursun ardından 20 ustamıza, usta öğretici belgesi vereceğiz. 8-26 Şubat 2010 tarihleri arasında kalfalık ve ustalık sınavları yapılacak. Bu sınavların ardından Nisan ayı içerisinde hak kazanan arkadaşlarımıza sertifika vereceğiz. Ayrıca İşsizleri Meslek Edindirme Projesi (İMEP) kapsamında yürüttüğümüz kurslarımız devam ediyor."