Kdz. Ereğli'de sahil kenarında bir genç ile yaşadığı tartışmadan sonra karşılıklı silahlı yaralamanın yaşandığı olayla ilgili olarak tutuklu bulunan Dr. Cihangir Çırakoğlu'nun eşi Şükran Çırakoğlu ve oğlu Berkan Çırakoğlu yazılı bir açıklama yaparak suskun kalmalarının nedenine "yargıya saygı" vurgusunda bulundular.
Dr. Cihangir Çırakoğlu'nun Beycuma Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunduğu olayla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama aynen şöyle: "6 Nisan 2009 tarihinde meydana gelen ve aile büyüğümüz Dr. Cihangir Çırakoğlu'nun da karıştığı olayla ilgili olarak yazılı ve görsel basında aile şahsiyetimizle ilgili onur kırıcı ve rencide edici tarzda haberler yapılmıştır. Halbuki aradan geçen zaman zarfında basın tarafından çarpıtılan ve o günkü konjöktürden etkilenen haberlerin ne kadar gerçeğe aykırı olduğu zaman içinde ortaya çıkmıştır.
Bu da; Sahil baynında yanındaki küçük kızı döven gence nasihat etmek isteyen aile büyüğümüz Dr. Cihangir Çırakoğlu'nun genç tarafından hakaret ve darba maruz kaldığı, kendisine silah çekildiği ve silahla yaralandığı, silahı gencin elinden almak isterken gencin yaralandığı, silahın genç tarafından suya atıldığı, soruşturma sırasında CMK ya aykırı olarak dinlenen küçüklerin manevi baskı altında ifadeye zorlanarak soruşturmanın saptırıldığı,
Bu hadisenin Çırakoğlu Ailesinin daha önce başına glen hadiselerle ilintisinin tespit  edildiği, daha henüz bu bağlantılara tam olarak inilmediği ortadadır.
Ancak şu ana kadar susmamızın temel nedeni de soruşturmaya ve yargıya olan saygımızdır.
Şimdi ise ailemize yapılan saldırı, hakaret içerikli yayınları kınıyor, kişinin beraatinin asıl olduğu ilkesini hatırlatıyoruz."