Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında birlikte ilçedeki okullarda gerek öğretmen ve gerekse ihtiyaçlar konusunda önemli bir sıkıntının olmadığını söyledi. Geçen yıl Anadolu Lisesine dönüştürülen Alaplı Atalay Anadolu Lisesinin gelecek yıllarda büyük başarılara imza atacağına inandığını öğretmenlerde de bu intibayı aldığını belirten Taşıran, ilçe de eğitim çıtasının gün geçtikçe yükseldiğini söyledi. Okullarda sınıf öğretmenliği bazında ücretli öğretmene ihtiyaçlarının bulunmadığını belirten Taşıran, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında okullarımızın ve öğrencilerimizin başarılı çalışmaları neticesinde eğitim çıtasını yükselttik. 2011-2012 yılında bu başarı çıtasını daha da yükseltmek noktasında çalışmalar yapacağız. Ben 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının eğitim çalışanlarına, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını diliyorum. Okullarımızda şu anda önemli eksikliğimiz yok, sınıf öğretmenliği bazında ücretli öğretmen ihtiyacımız dahi yok dedi.
İlçedeki liselerde YSG başarısının kendilerini sevindirdiğini belirten Taşıran, öğrencileri daha çok ilçedeki Anadolu liselerini tercih etmelerini önerdiklerini söyledi. Geçen yıl Anadolu Lisesine dönüştürülen Alaplı Atalay Anadolu Lisesinin yeni olmasına rağmen ileriki yıllarda normal zeminde her alanda yarışabilecek konuma geleceğine inandığını belirten Taşıran, Alaplı Atalay Anadolu Lisesi geçen yıl Anadolu Lisesine dönüştürüldü. Şu anda hem düz lise hem de Anadolu Lisesi eğitimi verilmektedir. Bu okulumuzun ileriki yıllarda daha büyük başarılara imza atacaktır. Bu anlamda Atalay Anadolu Lisesi öğretmenleri ile yaptığımız toplantıda bu okulun daha başarılı olacağı yönünde öğretmenlerimizden olumlu intiba aldık. Bu okulumuzda normal zeminde diğer okullarımızla yarışacak bir konuma gelecektir diye konuştu. İlçede yeni Çok Programlı Lisesinin binasının ihale aşamasında olduğunu belirten Taşıran konuşmasını şöyle tamamladı.
İlçemizde yapımı planlanan yeni Çok Programlı Lisesi binası pazaryeri yolu üzerindeki arsa üzerinde yapılacak, şu anda ihale aşamasında inşallah 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecektir.