Doğup büyüdüğü ve yaşadığı Karadeniz Ereğli’ye bir çok sanat eseri kazandıran ve Haziran 2019’da yaşama veda eden ünlü Heykeltraş Yaman Civan’ın tamamlanamamış Uzun Mehmet Heykeli de, ilçeye kazandırılıyor.

Kent Müzesi’nde açılan Yaman Civan Odası’nın açılışında , Civan’nı ailesi Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı “Babamızın atölyede tamamlama şansı bulamadığı Uzun Mehmet heykeli var. Görmenizi arzu ederiz” daveti üzerine, Belediye Başkan Yardımcıları Haluk Okur ile Atilla Bulak, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş, Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma Derneği Başkanı Durmaz Demiroğlu  atölyede buluştular.

Yaman Civan’ın yaklaşık 30 yıl önce başladığı ve bir türlü bitirebilme şansı bulamadığı 2,5 metre yüksekliğindeki Uzun Mehmet heykelini görenler hayretler içerisinde kaldı. Kaymakam Çorumluoğlu “Her şehrin bir hikayesi olmalı” sözleriyle bu yıl 8 Kasım’da aynı bir önem verdiği Uzun Mehmet’i anma programına sağladığı katkının heyecanıyla, “bu eseri sanat dünyamız ve ilçemize kazandıralım” der ikin, Posbıyık’ta “Ben her şeye varım” dedi.  Yaman Civan’ın damadı ve resim öğretmeni Cengiz Başaran, heykelin kaidelerinin de bulunduğunu belirtirken, Belediyenin Kültür Danışmanı Raif Tokel, heykelin tamamlanması için Bülent Ecevit Üniversitesi ile işbirliğine gidebileceklerini de söyledi.