Anatolia  Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, AK Parti Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün, Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Alaplı Şoförler Odası Başkanı Kemal Çam, Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, eski oda başkanları ve üyeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrenin Divan Kurulu Başkanlığına Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Başkan Vekilliğine Bayram Çetinkaya ve Kâtip üyeliklerine Rukiye Kir, Aydın Demircan, Ahmet Yıldız seçildi.

 

"DERDİMİZİ BİZDEN BAŞKA KİMSE BİLMEZ"

Mevcut Başkan Cevdet Civelek ve Murat Akyüz’ün yarıştığı kongrede ilk konuşmayı yapan Akyüz Şoförler Odasını daha iyi bir noktaya taşımak için aday olduğunu belirterek, ”Bizim derdimizi bizden başka kimse bilmez. Bugün burada aday olarak karşınızdayım. Sorunlarınızı, dertlerinizi el birliği ile çözmek için buradayım. Ben yaptım oldu diye değil hep beraber kardeşçe hareket etmek, şoför kardeşlerimin haklarını savunmak, onlar için mücadele etmek için buradayım. İzin verirseniz sizler gibi bende bu taşın altına elimi koymak istiyorum, şoförler odasını daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için hizmet etmek istiyorum. Ben şoförler Odası Başkanlığından önce sizlerin kardeşi olmak istiyorum. Seçim bittikten sonra ayrımcılığı kaldıracağım, seçim bittikten sonra ağabeyliği kardeşliği oluşturacağım. Kavgaları bitireceğiz, kavgalara izin vermeyeceğiz, bundan sonra şoför olduğumuzu daha gururla; başımız dik, göğsümüzü gere gere söyleyeceğiz. Makam mevkii için değil hizmet için adayım ”dedi.

 

"HEPİMİZ KARDEŞİZ, ARKADAŞIZ"

Mevcut Başkan Cevdet Civelek ise yaptığı konuşmada seçimin hayırlı olması temennisinde bulunarak görev süresi boyunca gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı. Civelek daha iyi hizmet için yeniden aday olduğunu belirterek, “Her zaman sizlerin hizmetinde olduk ve her zamanda sizlerin iyi gününde kötü gününde yanınızda olmaya çalıştık, Burada ufak tefek hatalarımız olduysa hakkınızı helal edin, sizlerin kalbini kırdıysam da özür dilerim. Burada hepimiz kardeşiz, arkadaşız. Bize yine görev verirseniz sizlere daha iyi hizmet edeceğiz. İlk seçimdeki gibi, yine heyecanlıyım, bu heyecanımın bitmediğini gösteriyor, ekip arkadaşlarımla birlikte sizlerden yine oylarınızı istiyor ve ekip arkadaşlarım ile yolumuza devam etmek istiyorum.” diye konuştu.

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde mevcut Başkan Cevdet Civelek 455, Murat Akyüz 351 alırken 4 oy geçersiz sayıldı.

Civelek yaptığı konuşmada, şoför esnafına teşekkür etti.