Cevdet Civelek yazılı açıklamasında, ilçedeki gemi tersanelerinde 2009 yılına kadar 6-7 bin işçi çalıştığına vurgu yapmış ve global kriz sonrası bu işçi sayısının 300 lere kadar düştüğüne dikkat çekti. Civelek, AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada Ereğli'deki tersanelerin sıkıntılarını anlattığına vurgu yaparak konuyla ilgili görüşlerini şöyle bildirdi.

 BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNE DOSYA VERDİK

"Bilindiği üzere İlçemizdeki Gemi Tersanelerinde zamanında 6000-7000 işçi çalışmakta iken 2008-2009 yılında dünyada oluşan deniz yolu taşımacılığındaki global krizden dolayı, gemi siparişleri iptal edilmiş, tersaneler 6000-6500 işçiyi çıkartmak zorunda kalmış, şimdi ise tersanelerde 250-300 civarında işçi çalışmaktadır. Birçok gencimiz işsiz kaldığından büyük şehirlere çalışmak için göç etmişlerdir. Oda olarak şimdiye kadar bölge milletvekillerine tersanelerin canlandırılması hakkında dosyalar verdik, ancak şu ana kadar bir çözüm bulunamadı.

MİLLİ GEMİ PROJESİ

Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Faruk ÇATUROĞLU'nun, Mecliste Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada Milli Savun Bakanı İsmet YILMAZ'a Ereğli'deki tersanelerin sıkıntılarını anlatarak, Milli Savunma Bakanlığımızdan bu tersanelerimizi tekrar ayağa kaldırmak için milli gemi projelerinden bir tanesinin İlçemizdeki tersanelerde üretilmesini önermiş, bu konuda yardım beklediklerini belirtmişlerdir.

GENÇLERİMİZE İŞ

Biz bu konuda sayın vekilimize Oda olarak sonuna kadar destek veriyoruz. Çünkü Milli Gemi projesinin bir tanesinin Ereğli İlçemize verilmesi halinde, bu örnek olacak tersanelerimize daha başka gemi siparişleri verilecek bu sayede işsiz gençlerimize iş imkanı doğacak, ilçe ekonomisine çok büyük katkısı olacaktır. Biz şoförler Odası olarak bu konu hakkında üzerimize düşen bir görev olduğu takdirde, her zaman yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla sunarız."