Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, tek yön uygulamasında yaşanan sıkıntılara dikkati çekerek komisyonun bu kararının 1 aylık bir deneme süresi olduğunu ifade etti.

Ereğli'de trafiğin rahatlaması için herkes taşın altına elini koyduğunu belirten Civelek, "Esnaf araçlarını işyerlerinin önüne park ederek trafiği sıkıştırıyor. Araç sayısı çok yollar dar. Üst yolun her tarafı park. Esnafımız, vatandaşımız duyarlı olsa, halk otobüslerinin ceplerine ve çift sıra park yapılmasa Ereğli'de tek yöne ihtiyaç yok" dedi.

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, tek yön uygulaması nedeniyle kendilerinin mağdur durumda olduğunu söyledi.

KOMİSYONA BELEDİYE BAŞKANI GETİRDİ
Olayların buraya gelmesinde esnafın suçunun çok olduğunu söyleyen Civelek, çift sıra parklardan dolayı trafiğin sıkıştığını söyledi. Yollara çift yön park yapılmaması halinde tek yön uygulamasına gerek kalmayacağını belirten Civelek, "Bu tek yön davası 10 yıldan beri sürüyor. Burada acaba tek yön olsa mı da ha iyi olur olmasa mı daha iyi olur? En son belediye baş kanımız İlçe Trafik Komisyonu'na bu konuyu getirdi. İlçe Trafik Komisyonu'nun tek yön ile ilgili bir alakası yok. Belediye başkanımız bunu ortak olarak komisyon ile yürütmemizi istedi. Bu tek yön uygulamasının zor olacağını İlçe Trafik Komisyonu'ndaki herkes biliyordu. Fakat 'Biz bunu deneyelim' denildi.

BİR AY DENENECEK
Uygulamadan sonra bir aylık deneme süreci başladı. Olmazsa eski haline dönüleceği yönünde karar alındı. Bizde Ereğli'de düzgün ve rahat olmasını isteriz. Ereğli'de trafiğin rahatlaması için herkes taşın altına elini koydu. Fakat görüyoruz ki, esnaf mağdur, servis araçları mağdur, halk otobüsleri, taksiler mağdur, Erdemir Caddesi'nden Ereğli istikametine gelen vatandaşlar, çocuk var kucağında servis bekliyor, halk otobüsü bekliyor mağdur durumda. Çok mağduriyetlik var. Esnafa sorarsan onların derdi daha fazla. Esnaflarımız araçlarını dükkanlarının önüne park ederek trafiği sıkıştırıyorlar.

HATA VAR
Bunda hata var. Bu olayın buralara gelmesinde esnafında suçu var. Alt yol dar, otobüsler büyük. Milli Eğitim ile çalışan servis araçları var. Bunlar zamanında gidip gelemiyor. Terminal arkasına verildi yoğunluk, orası sıkışıyor. Köy arabaları oradan çıkış yapamıyor. Köy arabalarının çıkış yaptığı yere muhakkak ışık olması lazım. Alt yapılar tamamlanmadıktan sonra bu işler çok zor. Sürekli telefonlar geliyor. Bazıları İlçe Trafik Komisyonu'nda olduğumuz için eleştiriyor ve çok ağır konuşuyor. Burada mağdur durumdayız. Esnaftan fazla manevi olarak sıkıntıdayız. Şu durum biraz zor oldu. Ereğli'deki araçların fazla, yolların dar olması, halk otobüslerinin büyük olması İbrahim Efe Caddesi'nde sıkışıyor.

HER TARAF PARK
Üst yolun her tarafı park. Eğer esnafımız duyarlı olsa, vatandaşımız duyarlı olsa, halk otobüslerinin ceplerine park yapılmasa, çift sıra park yapılmasa Ereğli'de tek yöne ihtiyaç yok. Zaten ekonomik kriz var. Esnaf kan ağlıyor. Bugün yine toplanmış 40 tane esnaf benim yanıma geldiler. Niye? 'Sen çözersin bunu' diye. Benim çözmeye yetkim yok. Tek yön uygulaması biraz zor" dedi.