Her yıl düzenlemekte olduğumuz geleneksel 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü Ödüllü Yarışma konusunu bu yıl Çizgi Film (Animasyon) olarak belirledik. Ana temasının Bireysel Silahsızlanma: Yaşama Hak Tanıyın olacağı yarışmanın amacı, animasyon sanatının toplumsal iletişimdeki gücünden ve olanaklarından yararlanarak, artan bireysel silahlanmanın olası neden, sonuç ve tehlikelerini irdeleyerek toplumsal boyutuna dikkat çekmek, düşündürücü, tespit edici, vurgulayıcı görüntüleri kullanarak kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek olarak saptanmıştır.
Yarışma; Barışın önce iki insan arasında başlayarak topluma yayılabileceği mesajını, bireysel silahlanmayla oluşan şiddetin aksine bireysel silahsızlanmanın barışçıl görüntüleriyle topluma verebilmeyi amaçlamaktadır. Yarışmaya katılan eserlerin görsel medyada ve Umut Vakfı etkinliklerinde yayınlaması suretiyle toplumda sorunla ilgili duyarlılık oluşturmak ve konuya sahip çıkılması teşvik edilecektir.
Seçici Kurulunda Turgut Akaçık (Reklam ve Kısa Film Animasyon Yönetmeni), Dr.Ayhan Akcan (Psikiyatrist) Nazire Dedeman Çağatay (Umut Vakfı Kurucu Başkanı), Ali Murat Erkorkmaz (Mimar, Yazar, Ressam-Animatör, Müzisyen ve Yazılım Uzmanı), Prof. Dr. İpek Gürkaynak (Gürkaynak Yurttaşlık Enstitüsü Eşbaşkanı), Berat İLK (Canlandıranlar Derneği Başkanı, Yapımcı, Yönetmen, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve E.A.Ü.G.S.F. Çizgi Film Bölümü Öğretim Görevlisi), Doç. Fethi Kaba (Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film (Animasyon) Bölüm Başkanı), Işıl Özgentürk (Yazar, Film Yönetmeni) ve Emre Senan (Grafik Tasarımcı)'ın bulunduğu yarışmaya son katılım 15 Ağustos 2012, Çarşamba günü saat 17:30'a kadardır.
Yarışmaya kişisel ya da ekip başvuruları olabileceği gibi, kurum ve kuruluşlar da katılabilir ve aday gösterebilir. Eserin süresi 3 dakikayı geçmeyecek şekilde her türlü çizgi film tekniğinin kullanılması serbesttir. Filmler sesli veya sessiz olabilir. Birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL ve üçüncüye 2 bin TL verilecek olan yarışmanın ödül kazanan katılımcılara Eylül ayının son haftasında yapılacak ödül töreninde takdim edilecektir.
Detaylı bilgiyi ve katılım formu için http://www.umut.org.tr/public/page.aspx?id=26177   adresine bekliyoruz.

İyi haftalar,
Umut Vakfı