Çaycuma’da Cuma günleri kurulan semt pazarında, tanzim ve düzen ile vatandaşların huzur içinde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla çizilen pazaryeri çizgilerini ihlal eden ve vatandaşların geçeceği yolu malzeme koyarak daraltan sekiz esnafa, Belediye Encümeni para cezası uyguladı.


Zabıta Komiserliği’ne bağlı ekiplerin yaptıkları uyarılara rağmen, kuru kumanya pazarında bazı esnafların çizgileri ihlal ettiğini tespit ederek tutanak düzenledi. Belediye Başkanı Mithat Gülşen başkanlığında, Belediye Meclis üyeleri Ahmet Ali Başören, Mustafa Topcu, Yazı İşleri Müdürü Özlem Kaydır ve Mali Hizmetler Müdürü Körpüş Mısırlı’dan oluşan Belediye Encümeni, 4 Şubat tarihinde yaptığı toplantıda aldığı 41 nolu karar ile pazaryeri çizgilerini ihlal eden ve pazar giriş yolunu daraltan sekiz esnafa 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesine göre 154’ler lira para cezası uygulanmasını karar altına aldı. Belediye Encümeni aynı ihlallerin ikinci kez tekrarı halinde cezanın iki kat uygulanmasını da karar altına aldı.
Amaçlarının esnafı cezalandırmak olmadığını belirten Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Bizler vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde pazar alışverişlerini yapmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Pazarcı esnafımızdan pazaryeri yönetmeliğimizde yer alan kurallara titizlikle uymalarını, argo sözcük kullanmamalarını, yanıltıcı etiket bulundurmamalarını ve pazaryeri çizgilerine uymalarını rica ediyorum. Uyarılarımızı dikkate almayan esnaflara ise para cezası yanında, tezgah kapatma cezası da vereceğiz” dedi.