Zonguldak Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Meltem Gürbüz Zonguldak sahiline kurulan stantlara tepki gösterdi.

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, Zonguldak Belediyesi tarafından sahil kısmına konulan stantlara tepki gösterdi. Sahil kısmının çarşı pazar olacağını belirten Gürbüz, Zonguldak'ın nefes alınabilinen tek yerinin sahil olduğunu söyledi. Bu stantlar nedeniyle insanların burada rahat hareket edemeyeceğini belirten Gürbüz, burada satılan yiyeceklerin de çok sağlıklı olmayacağını ifade etti. Gürbüz, "Sahil kafelerin bulunduğu alanda nefes alınan tek yer burası. Bu profillerin burada kurulduğunu görünce gerçekten üzüldük. Burası çarşı pazar alanı haline gelecek. Bütün yaz burada ki bu rahatlık, nefes alınırlık yok olacak. İnsanlar burada rahat hareket edemeyecekler. Hem son derece kötü bir koku, akşama kadar bekleyecek olan yiyecekler çok da sağlıklı değil.
Burası Pazar yeri değil. Lavuar alanına kurulan pazarın da hiç hoş olmadığını görüyoruz. Kentsel dönüşüme bir yerden başlaması gerektiğini düşünüyoruz' dedi.
 En güzel bahçe ve balkon yarışması düzenliyoruz
 Dernek olarak birçok konuda çaba gösterdiklerini belirten Gürbüz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle fotoğraf ve en güzel bahçe-balkon yarışması düzenlediklerini belirttti.
Gürbüz; 'Her sene 5 Haziran'da Dünya Çevre Günü'nde 'En güzel bahçe ve balkon' yarışması düzenliyoruz.
Birinci olanlara çok güzel bahçe ve balkon takımları hediyelerimiz olacak. Diğer katılımcılara da hediyelerimiz var. 4 Haziran 2012 tarihine kadar Belediye Kültür Merkezimizdeki dernek binamıza müracaat etmeleri gerekiyor. Balkonların üç ayrı değişik yerden çekilmiş fotoğrafları ile birlikte başvurularınızı bekliyoruz.
Ayrıca birde fotoğraf yarışması düzenledik. Liseler arası bir fotoğraf yarışması bu. Olumsuz görüntülerin fotoğraflarını çekmelerini istedik. En olumsuz fotoğrafı ödüllendireceğiz. İlk üç dereceye giren öğrencimizi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kamplarında misafir edecek" dedi.