Ereğli Kömürleri İşletmesi Armutçuk Müessesesi Lavuar Şefi, aynı kurumun daha sonra Sosyal Bakım Şefliğini de yapan ve bu kurumdan emekli olan CHP ve SODEP'in eski ilçe Başkanlarından Nizamettin Akkaya (84) 12 Şubat 2013 salı günü akşamı saat 19.30 sıralarında evinde yaşama veda etti. Akkaya'nın cenazesi aynı gece 21.30 sıralarında Şen Evler'deki evinden alınarak Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Potbaşı'ndaki morguna kaldırıldı.

3 çocuk babası Akkaya'nın cenazesiyle ilgili yapılan açıklamada; 14 Şubat Perşembe günü Bozhane Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi. Akkaya;  5 yıl önce vefat eden eşi Habibe Akkaya'nın yanına gömülecek.

Bu arada CHP Kdz. Ereğli ilçe örgütünün de Nizamettin Akkaya'ya son görevini yapabilmek adına bir tören düzenleyeceği öğrenildi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Akkaya'nın vefatı ile ilgili olarak yayımladığı mesajda şöyle dedi:

           

Karadeniz Ereğli ve bölge siyasetinin en değerli isimlerinden biri olan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve partinin kapatıldığı dönemlerde kurulan Sosyal Demokrat Parti'nin eski ilçe başkanlarından Sayın Nizamettin Akkaya'nın vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Siyasetimizde nezaketin, karşılıklı sevgi ve saygının en önemli simalarından biri olan Karadeniz Ereğli'nin beyefendi siyaset adamı Merhum Akkaya, 84 yıllık ömrünün çok büyük bir kısmını bölgemizin kalkınabilmesi ve gelişmesi yönünde yapılan çalışmalara adamış bir isimdir. CHP'nin en genç yaşta ilçe başkanı olan ender siyasetçilerden biri olarak da siyasi literatüre adını yazdıran Akkaya, o siyaset dünyasında görev yapan çok değerli isimler de yetiştirmiştir.

Kendisini en kalbi duygularımla ve şükranla anıyorum. Merhum Akkaya'yı her zaman beyefendi kişiliği, mütevazı yaşamı ve bölgemiz siyasetine verdiği çok değerli katkılarıyla hatırlayacağız.

 Ruhu şâd, mekanı cennet olsun. Kendisine yüce Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, akrabalarına ve CHP camiasına başsağlığı ve sabır dilerim.


CHP'DE TÖREN.

Her görüşten vatandaşın "Efsane Başkan" olarak tanımlayıp bildiği bir nezaket ustası Nizamettin Akkaya için CHP Kdz. Ereğli ilçe Binası önünde tören düzenlendi. Burada konuşan ilçe Başkanı Hayrettin Kartal ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık Akkaya'nın CHP'ye verdiği hizmetleri dile getirerek unutulmayacağına vurgu yaptılar. 


BOZHANE'YE CÖBEKOĞLU DA GELDİ


Nizamettin Akkaya için "Kader arkadaşım. Onurlu insan" diyen Kdz. Ereğli'nin unutulmaz Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu da 90 yaşına rağmen Bozhane Camisi'ne geldi ve sandalyede cenaze namazı kıldı. Cöbekoğlu'nun yakın arkadaşına son görevini yapabilmek için ileri yaşına rağmen camiye gelmesi duygusal anlar yaşattı. Nizamettin Akkaya'nın Arhavi de yaşayan kardeşi Muzaffer Akkaya Cöbekoğlu'nun  ellerine sarılarak gözyaşı döktü. Nizamettin Akkaya Bozhane Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından beş yıl önce sonsuzluğa uzanan yaşam arkadaşı  Habibe Akkaya'nın Şehir Mezarlığı'ndaki mezarının yanında toprağa verildi.  

ÖNDER GAZETESİ AİLESİ olarak Merhum Akkaya'ya Allahtan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınlarına sabırlar dileriz.