1877 Yılında yayınlanan ve tam adı, "Vilayet ve Der saadet Belediye Kanunları" olan belediye kanununa göre 1880 yılında kurulan Kdz.Ereğli Belediyesi'nin uzun yıllar başkanlığını yapan Ruhi Cöbekoğlu'nun cenazesi toprağa verildi.

 








Kdz.Ereğli'de 11 Aralık 1973-12 Eylül 1980 ile 25 Mart 1983-27 Mart 1994 tarihleri arasında Belediye Başkanlığı yapan ve geçtiğimiz günlerde 93 yaşında yaşama veda eden Ruhi Cöbekoğlu için Kdz.Ereğli Belediyesi önünde tören düzenlendi.




CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Ereğli, Alaplı, Gülüç, Ormanlı, Kandilli Belediye Başkanları, eski bakanlardan Önay Alpago, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları, yakınları ve sevenlerinin yer aldığı cenaze töreninde hüzün ve gözyaşı hakimdi.

 


KONUŞMA POLEMİĞİ

Protokol konuşmaları sırasında Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı arasında konuşma polemiği yaşandı. Uysal konuşmasının ardından mikrofonu almak isteyen CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı'ya Uysal, mikrofonu vermemesi üzerine CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ile Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin müdahale etti. Tekin, "Olur mu başkanım burada siyaset olmaz cenaze var konuşmak isteyen konuşsun", Turpcu da, "Keşke konuşmak isteyen var mı diye sorsaydınız bize önce?" sözlerinin ardından Uysal, mikrofonu, "Buyurun konuşmak isteyen konuşsun" diyerek verdi.

 


TORUNU KONUŞTU

Dedesini toprağa verecek olmanın hüznünü yaşayan Buğra Kaçmaz da konuşmasında, Ruhi Cöbekoğlu'nun dürüstlüğüne ve çalışkanlığına dikkati çekerek şu ifadelere yer verdi:

"Benim biricik dedim. Ömrünün yarısından fazlasını güzel Ereğli için harcamış insanlarıma nasıl daha iyi hizmet verebilirim. 'Nasıl dürüst ve düzgün çalışıp faydalı olabilirim' diye gayret göstermiş bir insandır. Kendisini lütfen unutmayın, onun bıraktığı izleri, çalışmaların hepsini hatırlayalım"





Yapılan duanın ardından cenaze Bozhane Camisi'ne gönderildi. Öğlenin ardından cenaze namazı kılınan Cöbekoğlu, Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasiler, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin temsilcileri, ailesi, yakınları, sevenleri ve vatandaşlar katıldı.