23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Macaristan ve Bulgaristan'dan gelen konuk çocuklar, Vali Erdal Ata ile Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ziyaret etti.
VALİ ATA'YA ZİYARET
Halk Oyunları Araştırma ve Sergileme Derneği (HASAD) Başkanı Orhan Yılmaz'ın davetiyle ilimize gelen halk oyunları ekibi ilk ziyareti Vali Erdal Ata'ya yaptı.
"Böylesine güzel bir günde ilimize gelen yabancı ülke çocuklarına hoş geldin diyorum" diyerek çocukları karşılayan Vali Ata şöyle konuştu: "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, dünyada ilk kez bir bayramı çocuklara armağan etti. Bu bizler için büyük bir gururdur. Ülkemizin genelinde kutlanan bayram etkinliklerimize, her yıl yüz binlerce çocuk katılıyor. Bu çocuklarımız gelecekte kendi ülkelerinde yönetici olacak. Buradan ayrılan yabancı uyruklu evlatlarımız sayesinde, gelecekte ülkelerimiz arasında sıcak dostluklarımız devam edecek". Yabancı misafirlere hediyeleri verildikten sonra, topluca hatıra fotoğrafı çekildi.
EŞREF'E ZİYARET
Daha sonra konuk çocuklar Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Eşref, şöyle konuştu: "23 Nisan'ı, ulu önderimiz ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına armağan etti. Sonra, bu bayram dünya çocuklarının da bayramı oldu. Biz bu vesileyle ilimize gelen çocuklarımızı bağrımıza basıyoruz". HASAD Başkanı Orhan Yılmaz ise, dernek olarak bu ülkeleri sürekli ziyaret ettiklerini ve kültür alışverişlerinde bulunduklarını söyledi. Ziyarette bir grup öğrenci, ülkelerinin yöresel şarkılarını seslendirdiler.