Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü. Uysal, yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelililer Gününü kutladı, ilçede engellilerin engellerini kaldırabilmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Ereğli Belediyesi hizmet binasının engellilerin ihtiyaçlarına cevap verdiğini belirten Uysal şunları söyledi:

 

İLK DEFA BAŞKANIN MAKAMINA ÇIKILDI

“Hepimiz engelli adayıyız, her an engelli olabiliriz. Hayatın ileriki günlerinde neler getireceğini bilmiyoruz bu yüzden daha hassas davranmalıyız. Belediye olarak her adımı atarken engelli vatandaşlarımızı düşünerek adım atıyoruz. 17 Kasım tarihinde Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’ün bizlere yaptığı ziyarette, ‘ilk defa bir belediye başkanının makamına çıkabiliyorum, çok mutluyum, teşekkür ediyorum’ dedi. Bununla da kalmayacak, bundan sonra her yerde sinema salonlarında, alışveriş merkezlerinde, yollarımızda, caddelerimizde, her yerde engelli vatandaşlarımız düşürülerek hareket edilecektir”

 

ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSİ

Ereğli Belediye Başkanı Uysal, belediye bünyesinde çocuk ve gençlik meclisi oluşturduklarını, çocuklara ve gençlerin düşüncelerine büyük önem verdiklerini de belirterek, “Geçtiğimiz ay küçüklerimiz için çocuk meclisi kurduk. Gençlerimiz için genç meclisi kurduk bunlardan çıkacak yeni fikirler ile şehrimizi daha güzel yaşanabilir bir hale sokmak için adımlar attık. Çünkü çocukları anlamamız lazım, çocukların, gençlerin ailelerin mutlu olacağı bir ilçe olmak istiyoruz. Bizlere güzel katkılar sağlayacağını düşündük. Kendileri içerisinde seçim yapacaklar, kaç ayda bir toplanacaklarına kendilerine karar verecekler. Bizler çocuklarımızın ayakta duran özgüvenli yarınlara hazır hem ilçemizi hem şehrimizi hem ülkemizi hem dünya sorunlarını bilen özgüvenli gençler olmasını istiyoruz. Bu konuda da adımlarımızı attık” dedi.

 

HALK OTOBÜSLERİ RİNG HALİNDE ÇALIŞACAK

İlçede yolcu taşımacılığı yapan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yanındaki alanda bulunan halk otobüslerinin bundan sonra ring halinde yolcu taşımacılığı yapacağını da belirten Uysal, “Çilek Halk Otobüsleri şoför esnafına da teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Çilek Halk Otobüsleri yerinden kaldırılacak bu arkadaşlarda el uzattılar destek verdiler. Bundan sonra da ring halinde çünkü bu mekanlarda araçlar olursa şehir karmaşa ve stres yaratıyor. Oysaki şehrin insanın içini rahatlatan ferahlatan bir yer olması lazım”

 

ROZET POLEMİĞİ

Ereğli Belediye Meclisi’nin toplantısını çocuk ve gençlik meclisi üyeleri de takip etti. Ereğli Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Yusuf Kalay, sembolik olarak çocuklardan birine oturduğu yerden kalkarak belediye meclis üyeliği rozetini taktı ve gazetecilere poz verdi. Bu sırada CHP’li Meclis Üyesi Nezih Anıl, “O rozeti takmak Ereğli Belediye Başkanına yakışır” sözlerinin ardından Başkan Uysal, “Evet doğru söylüyor, getir rozeti ben takacağım” dedi. Temsili rozetin takılmasının ardından meclis toplantısının resmi bölümüne geçildi.

 

O MADDE MECLİS GÜNDEMİNE GELİYOR

Belediye meclisinin gündeminde yer alan maddelerin bir bölümü ise 4 Aralık Perşembe günü görüşülmeye devam edilecek. Gündem maddeleri içerisinde su ücretlerinde yapılan indirim kararının meclise iade edilmesi de görüşülecek.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)