Devrek Belediyesi tarafından 2004 yılında yapılan Şehit Efkan Odabaş Çocuk Parkı'nın oturma gruplarından bazıları, sorumsuz kişi veya kişiler tarafından tahrip edildi.
Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Yenimahalle Topyeri mevkisinde bulunan parkın oturma gruplarından bazılarının, kırılmak suretiyle tahrip edildiğini tespit ettiklerini belirterek, buna bir anlam veremediklerini bildirdi.
Başkanı Semerci, yaptığı açıklamada, şunları söyledi;
İlçemiz Yenimahalle Topyeri kümesinde bulunan Şehit Efkan Odabaş Çocuk Parkı'ndaki park oturma gruplarından bazılarının, zorlanarak kırılmak suretiyle tahrip edilmesini anlamak mümkün değildir. En iyi niyetli yaklaşımla, içinde yaşadığı topluma karşı sorumluluk bilincini taşımayan kişi veya kişilerin gerçekleştirmiş olabileceği bu ve buna benzer sorumsuzluklar; Belediyemizden ziyade, halkımıza yapılmış bir kötülük, halkımıza karşı sergilenmiş bir çirkinliktir. Maalesef, yerel yönetimlerin önemli sorunlarından birisi; halkın ortak kullanım ve yaşam alanlarına verilen zararlardır. Kimi zaman şadırvan ve mezarlıklarda musluklar çalınmakta, kimi zaman parklardaki aydınlatma direkleri ve lambaları kırılmakta, kimi zaman da ortak kullanım hizmetinde olan tesislerin kapıları tahrip edilmekte, camları kırılmaktadır. Bu tür sorumsuz davranışları asgari düzeye indirmek, vatandaşlarımızın, ortak yaşam alanlarını koruyup kollamaları ile mümkündür. Halkın ortak kullanım alanlarındaki araç ve gereçlere zarar verenleri kınıyor, bu tür sorumsuzlukların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.