Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından mahallelerde bulunan bütün çocuk parklarının zemini sentetik halı ile kaplanıyor.  Başkan Posbıyık'ın talimatıyla başlayan ve özellikle çocuklar ve aileleri tarafından büyük beğeni kazanan uygulama hakkında bilgi veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın şunları söyledi; " Çocuklarımızın daha sağlık bir ortamda çocuk parklarından yararlanabilmesi için 23 mahallemizdeki bütün çocuk parklarının zeminini sentetik halı ile kaplamak istiyoruz. Bu bağlamda örnek çalışmalarımıza AKM ve 48 Evler Cumhuriyet Apartmanı Yanındaki çocuk parklarından başladık. Çalışmalarımızı 23 mahallemize de yayacağız. Yaptığımız örnek uygulamalara aldığımız tepkiler çok güzel.
 Ailelerden ve çocuklarımızdan isteğimiz maliyetli olan bu çalışmanın korunması. Mahalle sakinleri ve kullanan çocuklarımız bu parklar korunmalı. Halkımızdan bu konuda destek ve duyarlılık bekliyoruz" dedi.
Başkan Yardımcısı Cevat Aydın,  çocuk parkalarında ayrıca velilerin oturabilmesi için yere monteli oturma grupları yerleştirileceğini belirterek " Halkımızdan tek isteğimiz yapılan bu çalışmalara sahip çıkmaları, korumaları ve temiz tutmaları" dedi.