Uluslararası birliktelik, dünyadaki çocuklar arasında farkındalık yaratmak ve çocukların refahını artırmak için1954 yılında kabul edilen ve her yıl 20 Kasım'da kutlanan Birleşmiş Milletler Dünya Çocuk Günü nedeniyle Rüzgârlı Meşe ilkokulunda çeşitli etkinlikler düzenledi.

Rüzgarlı Meşe İlkokulu öğrencileri tarafından valilik önünde düzenlenen etkinlikte çocuklar ellerindeki pankartlarla çocuklara yönelik tecavüzlere karşı minik seslerini yükselterek, "Çocuk susar, sen susma. Çocuk bedenime dokunma. Dünyayı çocuklara verelim" şeklindeki mesajlar dikkat çekti. Valilik önünde düzenlenen törene Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Şube Müdürleri, minik öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

"ÇOCUKLARIN HAKKINI VERMEK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Vali Bektaş burada yaptığı konuşmasında, "Çocukları görünce mutlu olduk ve çocuklar hakkını isterken bile bizleri mutlu edebiliyorlar. Onların hakkını vermek için daha çok çalışmamız lazım. Haklarını alanlar var alamayanlar var çok alan ve az alan da var. Bizim çocuklarımız daha şanslı şanslı olmayan dünyada çok çocuk var” dedi.

"TÜRKİYE’DE TABLO O KADAR KÖTÜ DEĞİL"

Son yıllarda artan çocuk istismarlarıyla ilgili soruya Vali Bektaş, “Bu konu can acıtan bir konudur. Bütün istatistiklere baktığımızda Türkiye’deki tablo o kadar kötü değil. Konu gerçekten can yakan bir konu olduğu için biraz haber değeri yüksek oluyor. Gündeme taşınmasının hem iyi hem de kötü tarafı var. Kötü tarafı insanların morali bozuluyor. İyi tarafı farkındalığı arttırılıyor ve insanlar daha çok tedbir alıyor" sözleri ile konuştu.