23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında kısa süreliğine vali olan Dilruba Demirci, Belediye Başkanını aradı. Demirci, telefonu kapattıktan sonra Vali Erol Ayyıldız'a karşıdakinin gerçekten belediye başkanı olup olmadığını sordu. Dilruba Demirci, karşıdaki kişinin sesinin çocuk gibi geldiğini söyleyince, odadakiler kahkahaya boğuldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi. Zonguldak Valiliği Zonguldak Belediye Başkanlığı ve 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları çelenklerini sundu, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın ardından buradaki tören sona erdi.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, koltuğunu Hüseyin Girgin İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Dilruba Demirci'ye teslim etti. Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Vali Ayyıldız, öğrencilere derslerinde başarılar diledi. Vali Ayyıldız, çocuk valiye bir isteğinin olup olmadığını sordu.
Demirci ise, okul çıkış saatlerinde okul önlerinde polis görevlendirilmesini istedi. Vali Ayyıldız da, okullarda sivil polis görevlendirilmesi yapıldığını söyledi. Bunu duyan küçük vali Demirci, çok şaşırdı. Daha sonra Vali Ayyıldız, Demirci'ye Belediye Başkanından bir isteği olup olmadığını sordu ve Belediye Başkanını bağlatmasını istedi. Dilruba Demirci, kendisi gibi Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in koltuğuna oturan Mimar Sinan İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Senanur Kaya'yı telefonla
bağlatırken, Belediye Başkanından çocuk oyun alanlarının iyileştirilmesini ve sayısının artırılmasını istedi. Ardından telefonu kapatan Dilruba Demirci, Vali Erol Ayyıldız'a dönerek, "Bir şey diyeceğim. Oradaki gerçekten Belediye Başkanı mıydı?" diye sordu. Vali Ayyıldız da, " O görüştüğünüz evet belediye başkanıydı" dedi.
Dilruba Demirci bunun üzerine, "Biraz çocuk sesi gibiydi" dedi. Bunun üzerine Vali Erol Ayyıldız ve odadakiler kahkahalara boğuldu. Vali Ayyıldız ardından, "Karşıdaki öğrenci miydi yoksa belediye başkanımız mıydı?" diye sordu bunun üzerine Dilruba Demirci tekrar, "Çocuk sesi gibiydi" dedi salonda yine gülüşmeler yaşandı.
Vali Erol Ayyıldız daha sonra öğrenci ve öğretmenlerine hediyeler verdi, teşekkür etti.