ANKA Kil Atölyesi yetişkinlerin ilgi odağı olarak öne çıkarken diğer yardan da  ayrıca bazı okul ve derneklerin de ziyaret ettiği ilk atölye adresi olmayı sürdürüyor.  Bunlardan biri de Nefes Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği oldu. Dernek yöneticileri, kursiyer çocukları  Drama İle Yaratıcı Okuma Etkinliği kapsamında ANKA Kil Atölyesi'ne götürdü. Emekli öğretmen ve yazar Gül Güleryüz  öğrencilere Pandoranın Kutusu hikayesini anlattı.  Pandora kutusundan esinlenerek Atölye sahibi Ayşe Hindistan'ın rehberliğinde  öğrenciler çeşitli objeler de yaptı. Öğrenciler ilk eserleri olan  kilden kutunun adını “İyilik kutusu” kutusu koyarak dünyaya ve insanlığa bakış açılarını ortaya koydular.

Nefes Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği yöneticilerinden Kemal Altun, etkinlik sonrası  “Umut ettiğimiz ve dilediğimiz güzel şeylerin objelerini yaptık. Objeler kuruyunca iyilik kutusuna koyacağız.”  Sözleriyle görüşlerini açıkladı.

Ayrıca etkinlik sonunda, Yazar Ferhan TOPÇU, öğrencilerimizle  okumanın önemi ile ilgili mini bir sohbet gerçekleştirdi.

Bu arada  Nefes Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği'nde; Drama İle Yaratıcı Okuma Etkinliği, Resim, Ney, Keman, Gitar, Kemençe kursları için 2.dönem kayıtlarının başladığı da öğrenildi. Derneğin Merkezi Devrek Yol Ayrımındaki  Merkez İş hanının 2. Katında bulunuyor.