Kurulduğu günden itibaren Zonguldak’ın kültür-sanat hayatına başarılı çalışmalarıyla katkıda bulunan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Devlet Konservatuvarı, çok önemli bir projeyi daha hayata geçirdi.
ZKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından oluşan Karaelmas Akademik Oda Orkestrası, “Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor Projesi” kapsamında Zonguldak’taki ilköğretim okullarında konserler vermeye başladı.
Bu kapsamda, ZKÜ Devlet Konservatuvarı Karaelmas Akademik Oda Orkestrası, geçtiğimiz Cuma günü Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi’nde konser verdi. Öğrencilerin zevk ve ilgiyle dinledikleri konser sonrası sanatçılar, çocukların zaman zaman onları şaşırtan güzel sorularına içtenlikle cevap verdiler. Enstrüman çalan öğrenciler, sanatçılara yeteneklerini sergilemek için kendilerini dinlettiler.
ZKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi İlker Kömürcü, yaptığı açıklamada, “Bölgemizdeki müzik öğretmenleri ile yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıkan proje, Zonguldaklı çocukları klasik müzikle buluşturarak çoksesli müziğe olan ilgilerini artırmak, keman, viyola, viyolonsel, kontrabas ve yan flüt gibi enstrümanları öğrencilere tanıtmak, geleceğin bilinçli dinleyicileri ve sanatçıları olabilecek çocukların içlerindeki potansiyeli ve yetenekleri ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Değerli müzik öğretmenlerimizin de katkılarıyla Karaelmas Akademik Oda Orkestrası üyeleri, bu projenin ilk ayağı olan Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi’nde yaklaşık 150-200 ilköğretim öğrencisi ve öğretmenlerine açıklamalı bir konser verdi. Proje kapsamında, ilçelerdeki okullarda konser verilmesini de amaçlıyoruz” dedi.