Alaplı Kent Konseyi Başkanı Mustafa Öztürk, Şehir merkezi ve Okul önlerinde aydınlatmasının yetersiz olduğunu öğrencilerin korku içinde evlerine gittiklerini bildirdi.

 

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şehrin genelinde aydınlatma sorunu yaşandığını belirterek, ikili öğretim gören öğrencilerin akşam saatlerinde evlerine gitmekte zorlandığını söyledi.

Karşıyaka köprü üzerindeki aydınlatma lambalarını yanmadığını anlatan Öztürk şunları söyledi;

Alaplı'da İlk ve orta öğretimde eğitim ve öğretim gören öğrenciler bulunmaktadır. Öğrencilerimizin çoğu ikili öğretim görmekte olup şehir ve okul önlerinin aydınlatmasının yetersiz olması nedeniyle korku içerisinde evlerine gitmektedirler. Çocukları bu mağduriyetinin giderilmesi için şehir aydınlatmasının tamamlanması ve okul önlerinde bulunan elektrik direklerinin lambalarının değiştirilmesine ihtiyaç vardır. Ayrıca İlçemizin Otobüs Terminali Karşıyaka'da olması nedeniyle otobüsten inen vatandaş Şehir köprüsünden geçerken tedirgin olarak geçmektedir. Alaplı şehir köprüsünde bir tane lamba yanmamaktadır. Geceleri köprü karanlık olduğundan sokak hayvanlarının olması vatandaşları geçmekte bir hayli zorlamaktadır. Yeni yapılan köprünün dahi aydınlatması bulunmamaktadır