Çaycuma Belediyesi tarafından 5-8 ve 8-12 yaş grubu çocuklar için açılan sanat eğitim atölyesi, 100’e yakın öğrencinin katılımıyla başladı.

 

Çaycuma Belediyesi tarafından 5-8 ve 8-12 yaş arası çocuklar için iki grupta sanat eğitim atölyesi açıldı. Eğitmenliğini Sonja Böhlender Tanrısever ve Ersin Tanrısever’in yaptığı sanat eğitim atölyesi, iki grupta 100 öğrencinin katılımıyla başladı. 16 Eylül’de sona erecek olan atölyede İsveç çocuk sanat eğitimi yöntemleri ile eğitim verilecek. İlk gün yapılan tanışma toplantısında konuşan Eğitmen Esin Tanrısever, “Çocuklarımız için bu tür atölye çalışmalarının büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Çünkü insan hayata yeni başladığı zaman nelere yatkınlığı var, neleri sevecek çok bilemeyebiliyor. Bu atölye çalışmalarıyla farklı şeyler sunuyoruz çocuklara. Ve bir şeyleri öğretmekten ziyade çeşitli yöntemleri göstermeye çalışıyoruz, yani bir anlamda çocukların hizmetkarı oluyoruz. Akıllarındaki fikirleri hayata geçirmeye çalışıyoruz malzeme ve teknikler kullanarak” dedi.

 

TANRISEVER: “KENDİLERİNİ İFADE ETMEYİ ÖĞRENECEKLER”

Çocukların yaptıkları işlerden dolayı kimse tarafından yargılamayacağını söyleyen Tanrısever, “Yapacağınız her şey keşif, yani farklı farklı şeyleri deneyeceğiz. Bu resim olacak, heykel olacak, kabartmalar yapacağız. Birlikte farklı farklı şeyler yapacağız. Dolayısıyla kimsenin sıkılacağını zannetmiyoruz. Anne ve babalara sesleniyorum. Çocuklarımız ileride ressam mı olacak? Belki olacak belki olmayacak. Önemli mi? Kendilerini ifade etmeyi öğrenecekler. Belli ve estetik pozisyonları olması küçük yaşlardan itibaren o kadar önemli ki. 6 yaşına kadar kişiliklerinin yüzde 90’ı oluşuyor çocukların. Şu yaşta o kadar önemli ki. İşte bu yaşları güzel değerlendireceğimiz için iki hafta şansımız olduğu için çok memnunuz” dedi.

 

KANTARCI: “ÇOK ÖNEMSEDİĞİM, DEĞERLİ BULDUĞUM BİR ÇALIŞMA”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çok önemsediğim, değerli bulduğum bir çalışma yapıyoruz. Çocuklarımızın yaratıcıklarını kışkırtan, olaylara, objelere, renklere farklı bakış açıları geliştiren bir çalışma bana heyecan veriyor. Atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkacak sergiyi sabırsızlıkla bekliyorum. Belediye olarak kentimizde yaşayan çocukları sanat eğitimi açısında desteklemek bizim görevimiz. Estetik duygusu gelişmiş, sanatsal duyarlılığı artmış ne kadar çok insan yetiştirebilirsek geleceğimiz o kadar aydınlık demektir. Çünkü bu yetileri gelişen çocuklar doğaya, insana saygılı, bilimsel gelişmelere açık, çok boyutlu düşünebilen birer varlık olarak ülkemize çok değerli hizmetlerde bulunur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.