Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından hayata geçirilen "Çocuk Üniversitesi"ne kayıt yaptıran 65 öğrenciye 13 programda eğitim verilmeye başlandı.

BEÜ Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Fatih Bayramoğlu,  projenin bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, çalışmanın bilimsel nitelikte hazırlanmış programlardan oluştuğunu söyledi.

Öğrencileri akademik açıdan zenginleştirmeyi, eğitim hayatlarında becerilerine yatkın meslekler seçebilmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını anlatan Bayramoğlu, "Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri mesleksizliktir. Gençlerimiz meslek seçiminde daha çok ailelerinden gördüğü veya çevresinden duyduğu bilgilerle hareket ediyor. İşin mutfağında görerek meslek seçen öğrenci sayısı çok az" diye konuştu.

Bayramoğlu, "Çocuk Üniversitesi" kapsamında 13 program açtıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz burada meslekleri tanıyacak. Böylece mesleğin kendisine uygun olup olmadığını görme fırsatı bulacak. Öğrencilerimiz beceri elde etmiş vaziyette buradan çıkacak. Yaklaşık bir yıldır planladığımız bir program. Akademisyenlerimiz birebir programların içeriğini hazırladı. Amacımız bunu sürekli hala getirebilmek. Programımıza katılan 65 öğrencimiz var. Zonguldak'taki sosyal olanaklarının zayıflığı nedeniyle bu rakamları daha yukarılara çekmek istiyoruz. Burada nitelikli sosyal olanak sunma imkanımız ortaya çıkmış oldu. Umarım çocuklarımız bu programlardan gerekli verimi alır."  

Öğrencilerden Yiğit Ali Keleş de üniversitede eğitim görecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "Sınavlar yüzünden büyükler bile bazen üniversiteye gidemiyor ama biz bu yaşta üniversiteli olduk. Bu bakımdan çok mutluyuz" dedi.

Kadir Onar da projenin faydalı olacağını düşündüğünü belirterek, kendilerini geleceğe hazırlamaya çalışan akademisyenlere teşekkür etti.

İlkokul 4 ve 5. sınıf ile ortaokul öğrencilerinin kayıt yaptırdığı program 5 gün sürecek.

 

(AA)