Zonguldak Kütüphane Müdürü Müzeyyen Aksoy Yeten, yaz tatilinde herkesin kütüphaneye gelerek faydalanabileceklerini söyledi.
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı İl Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Aksoy Yeten, yaz tatilini verimli, eğlenceli geçirmek isteyen tüm anne, baba, çocukları ve gençleri yaz tatilinde kütüphaneye davet etti. Yeten, “Her yaştan okuyucu en çok okunan ve en güncel kitapları kütüphanemizde bulabilir. Kütüphaneye üye olarak ödünç alabilir, istediği mekanda (evde, tatil beldesinde) okuyabilir. Kütüphane üyeliği için kimliğiniz ile kütüphaneye gelmeniz, üye formunu doldurarak imzalamanız yeterlidir. Ayrıca kütüphane üyesi olduğunuzda, kütüphane internet erişim hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Kütüphane süreli yayınlar bölümünde iki adet ulusal ve yerli gazeteleri okuyabilir, her konuda her okuyucuya hitap edecek 114 adet dergiyi (atlas, bebeğim ve biz, popüler bilim, sinema, yapı, varlık, PC net, tempo, ziraat dünyası) okuyabilir, ödünç alabilirsiniz.
 İl Halk Kütüphanesi'nin tük yayınlarının internet tabanlı otomasyon programı ile kayıtları yapılmış olup, okumak istediğiniz kitapların kütüphane de olup olmadığını kütüphaneye gitmeden, evinizdeki bilgisayardan ekutuphane.org adresinde tüm kütüphaneler bölümünde 'Zonguldak İl Halk Kütüphanesi'ni' sorgulayarak öğrenebilirsiniz. İl Halk Kütüphanesi olarak, kütüphane kullanıcılarının kitap dostlarının ücretsiz olarak sunulan tüm bu hizmetlerden yararlanmalarını bekliyoruz.
Ayrıca kütüphanemizin yetişkin ve çocuk bölümleri yenilenmiş, okuyucularımızın kendilerini daha rahat hissedecekleri onları cezp edecek sıcak, samimi mekanlar haline getirilmiştir” dedi.