Sağlık uzmanları, özellikle yaz döneminde çocukların sık sık zehirlenme, yanma, düşme, çarpma, ufak kesikler, boğulma gibi kazalarla karşı karşıya kaldığını belirterek, çocukların kaza ve yaralanmalarına karşı anne babalarını uyardı. Uzmanlar, çocuklara bakmakla yükümlü kişilerin alabileceği basit önlemlerle, kazaların önüne geçilebileceğini ifade etti. 
Bülent Ecevit Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özçetin, özellikle yaz dönemlerinde çocukların kendi ebeveynlerin yanında bile zehirlenme, yanma, düşme, çarpma, ufak kesikler, boğulma gibi kazalara uğradıklarını hatırlatarak, meydana gelen yaralanmaların önlenebileceğini ifade etti. Çocukları tehdit eden ev kazaları ve yaralanmalardan en ölümcül olanının zehirlenmeler olduğunu vurgulayan Özçetin, korunmak için alınabilecek önlemleri de şöyle sıraladı:
"Son kullanma tarihi geçmiş gıdaları evinizde bulundurmayın. Doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın, tarihi geçmiş ilaçları sakın kullanmayın. Temizlik malzemelerini çocukların ulaşamayacağı yerde saklayın. Artan temizlik malzemelerini gıda şişe ya da kutularına koymayın.  Doğal gaz ya da soba zehirlenmelerini önlemek için mutlaka evi bir yerden sürekli havalandırın ve mümkünse bunlar için alarm kullanın."

YANIKLAR
Daha çok kış aylarında görülen yanma vakalarında son dönemlerde yaz mevsimlerinde de önemli artış gözlendiğine dikkat çeken Özçetin, "Bebeğin biberonunu mikrodalga fırında ısıtmayın. Isıtıyorsanız da mutlaka bebeğinize yedirmeden önce ısısını kontrol ediniz. Ortada çakmak, kibrit gibi yanıcı madde bırakmayın. Ocakta yanan tencere, tava ya da cezve bırakacaksanız saplarının içe dönük olmasına dikkat edin. Masaya getirdiğiniz sıcak tencere ya da kaseleri çocuğun uzanamayacağı noktalara koyun. Güneşe çıkarken mutlaka koruyucu kremi çocuğun açıkta kalan her noktasına sürün" diye konuştu.
 
BOĞULMA VE
ELEKTRİK ÇARPMALARI
Çocuklarda boğulma ve elektrik çarpması gibi kazaların da çok görüldüğünü kaydeden Özçetin, bu tür kazaların alınabilecek önlemlerle ortadan kaldırılabileceğini aktardı.
Bu tür vakalara karşı çocukların dikkatli takibinin gerektiğine değinen Özçetin, "Ağzına alıp yutabileceği cisimleri ortada bırakmayın. Ufalanabilecek oyuncakları vermeyin. Küvet ya da kovada su bırakmayın. Çok az suda bile boğulabileceklerini unutmayın. Havuz ya da deniz kenarında yalnız oynamalarına izin vermeyin. Elektrik prizlerini kapalı tutun" dedi.
Özçetin, elektrik çarpması anında ise, sigortayı kapatmadan çocuğa dokunulmamasını da hatırlattı.