TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'nin açılışının 89. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
"Yüce Meclisimiz, 89 yıl önce olduğu gibi bugün de demokrasimizin kalbi, milletimizin ümit kaynağıdır. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir" diyen Toptan "Bizler de sevgili çocuklarımıza güveniyoruz" dedi.
TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yaptığı kutlama mesajı şu şekilde:
"Milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 89. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi 89 yıl önce bugün açılarak, Milli Mücadelemizi başarıya ulaştırmış ve milletimizin başının eğdirilemeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir.
Meclisimiz, milli iradeden aldığı güçle, Büyük Atatürk'ün önderliğinde bağımsızlık mücadelemizi başarıya taşımış ve milletimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetimizi kurmuştur. Dünyada, parlamentosunun milli mücadelesini yürüttüğü ve başarıya ulaştırdığı tek millet olmanın hep birlikte onurunu yaşıyoruz. Milli mücadelemizi yürütmesi ve başarıya ulaştırmasından dolayı 'Gazi' unvanı alan bir Meclis'e sahip olmanın gururunu daima hissediyoruz. Meclisimiz, kuruluşundan beri yaptığı çağdaş açılımlarla halkımıza yön vermiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımızda büyük dönüşümlerin yaşanmasını sağlamıştır. Yüce Meclisimiz, 89 yıl önce olduğu gibi bugün de demokrasimizin kalbi, milletimizin ümit kaynağıdır. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir.Yüce Meclisimiz, kurucu iradeden aldığı güçle bugün de aynı sorumluluk içerisinde coşku ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Meclisimiz bundan sonra da Cumhuriyetimizin 100. yıl vizyonuna yakışır önemli hizmetler yapacak, demokrasimizin daha da kökleşmesinde en büyük güç kaynağı olacaktır. Varlığımızın temelini oluşturan demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerinin aydınlattığı yolda, milli birlik ve kararlılık içinde çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğimizden hiç kuşkum yoktur.Büyük Atatürk bu anlamlı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tanımlamış ve çocuklarımıza armağan etmiştir.
Dünyada böyle milli bir günü, çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar, milli iradenin doğduğu bugünü sevgili çocuklara armağan ederek onlara olan güvenlerini göstermişlerdir. Bizler de sevgili çocuklarımıza güveniyoruz.Onların daha özgür, daha demokratik, daha zengin kısaca çağdaş uygar bir ülkede yaşamaları için çaba gösteriyoruz. Hedefimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi özgür düşünceli, sorgulayan, toplumunun ve dünyanın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetiştirebilmektir.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en içten duygularla kutluyor, sevgilerimi sunuyorum."