Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü V. Murat Kapıcı 2018/2019 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemini 100.000 öğrenci, 7.000 öğretmen ve 480 kurumumuzla 18 Ocak 2019 Cuma günü itibariyle tamamlayacaklarına dikkat çektiği açıklamasında, “Unutulmamalı ki eğitim-öğretim bir süreçtir. Doğumla başlar ve ölünceye kadar devam eder.” Dedi.

Kapıcı açıklamasına şöyle devam etti:

“Sevgili çocuklar, yoğun, yorucu, tempolu çalışmamızın sonunda tatile kavuşmanın mutluluğunu yüzlerinizde görür gibiyim. Tatil sürecinde beden ve ruh yorgunluğunuzu gidermiş, dinlenmiş ve ailenizle kaliteli zamanlar geçirmiş olarak eğitim yuvalarınıza dönmenizi temenni ediyorum.

Hepimiz biliyoruz ki “Eğitim kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil.”  Bu anlamda öğrenim görmüş olduğunuz okullarda kendinizi en iyi şekilde geliştirerek, hayatı sorgulayan, idealleri peşinde yılmadan çalışan, çağa ayak uyduran, ufukları değil ufukların ötesini görmeyi hedefleyen bireyler olacağınıza can-ı gönülden inanıyorum.

Değerli velilerimiz, öğrencilerimizin aldıkları karneler hem sizin hem de çocuklarınızın bir dönem boyunca yapmış olduklarınızın birer karşılığıdır. Karnelerimizde iki bölüm mevcuttur. Birinci bölüm ders notlarını içeren bölüm, ikinci bölüm çocuklarınızın davranışlarının karşılığı olan bölümdür. Derslerinde düşük notu olan çocuklarınıza asla olumsuz bir davranışta bulunmayınız. Unutmayın ki kırık olan notlar düzelir ama çocuklarımızın kalplerinde açtığımız yaralar düzelmez. Kırık olan notları düzeltecek olan da yine o çocuklarımız olacaktır. Unutulmamalı ki eğitim-öğretim bir süreçtir. Doğumla başlar ve ölünceye kadar devam eder.

Sevgili çocuklar, okulunuza gitme zorunluluğu olmadığı bu dönemde yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı düşünün ve geleceğinizi buna göre planlayın.

Unutmayın ki sizler ailelerinizin, bizim ve ülkemizin en değerli varlıklarısınız. Sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Ülkemizin geleceğini sizlerin inşa edeceğini unutmayın.”