Tema tarafından Kocaeli’nde düzenlenen 20-21 Nisan Ulusal Yavru TEMA Şenliği’ne TED Zonguldak Koleji de katıldı.

Türkiye topraklarının erozyon ve çölleşme ile kaybedilmesine karşı toplumsal bilinç oluşturmak için TEMA tarafından altı yıldan bu yana Ankara'da düzenlenen

20-21 Nisan Ulusal Yavru TEMA Şenliğinin bu yıl Kocaeli’de gerçekleştirildiğine dikkat çeken TED Zonguldak Koleji’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Orhan Doğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliklere Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı. Şenliğe 33 il, 10 ilçeden katılan 600 Yavru TEMA lı arasında TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu olarak biz de vardık. Okulumuz Çevre Koruma Kulübü öğrencileri Deren Özdemir ve Sena Ketenci Yavru TEMA'lılarla bir arada iki gün süren etkinliklere katıldılar.

19 yıl önce "Toprak Dede Hayrettin Karaca" ve "Yaprak Dede Nihat Gökyiğit" öncülüğünde kurulan TEMA 'nın,  geleceğimizin sahibi çocuklarımızın doğayı koruma ve doğaya sahip çıkma bilincine erken sahip olmaları için ilköğretim okullarında kurduğu Yavru TEMA'nın düzenlemiş olduğu 7. Yavru TEMA Şenliğinin ana konusu " Çevreyi Tanı, Çözümünü Üret"  idi. Öğrenciler konu kapsamında yaşadıkları illerdeki çevresel sorunları ve çözüm önerilerini kardeş okullarla paylaştılar. Farklı illerdeki sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgilendiler. Yavru TEMA'lı öğrencilerin sahnelediği "Dünya, Ay, Güneş Konuşuyor " adlı oyunu izlediler.