Muhtarlık seçimlerinin ardından köye yapılan çocuk parkının eski muhtar Akyol tarafından sökülerek yeni yerine taşınması için yaptığı çalışmaya köylüler tepki gösterdi. Mehmet Akyol, yaptığı açıklamada, söz konusu parkı Küçük İlyaslı Mahallesine yaptırdığını anımsattı.

"PİŞMANIM"

Yaptırdığı parka bir vatandaşın itiraz ettiğini öne süren Akyol, şöyle konuştu. "Çocuk parkı yapılması için söz konusu yere beton döktürmüştüm. Köy halkından biri buna itiraz ederek, 'burası köyün tüzel kişiliğinin yeri değil' dedi. Bizde bunun üzerine tutanak tuttuk ve bunu onaylatarak özel idare'ye bildirdik. Burası köyün kendisine ait yeridir. Bu şahıs beni BİMER'e şikayet ediyor ve bazı yerlere dilekçe veriyor. Özel idareden beni çağırdılar, 'davalı yere neden çocuk parkı koydun' dediler. Bende korktum, ceza alırım dedim. Buradan çocuk parkını alıp Merkez Mahallesi'ne yerleştirecektim. Vatandaşlarda bunu yanlış anladı. Seçim atmosferi de olduğu için ama bunun seçimle bir alakası yok. Bu olaylar yaşandığı için pişmanım."

DEMİRTAŞ, TAM KADRO GELDİ

Konunun gündeme gelmesi sonrası Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, sökülen çocuk parkının yenilenmesi için çalışma başlattı. Beraberinde meclis üyeleri ve AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz ile köye giden ve yeni oyun parkını kurduran Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamasında, çocukların her zaman yanında olmaya çalıştığını bu doğrultuda imkanlar ölçüsünde köylere destek sağladıklarını söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZI SEVİYORUZ"

Seçimi kaybeden muhtarın çocuk parkını sökmesini eleştiren Demirtaş, "Muhtar bunu böyle yaptıysa kendi egosunu tatmin etmiş, biz bunun gereğini yaparız. Çocuk parkını getirdik yenisini koyacağız. Yaptığımız işin arkasındayız. bu seçimi biri kazanacak, biz de seçime girdik. Sen devamlı muhtar ben devamlı belediye başkanı olacak değilim, birileri gelecek bu görevleri üstlenecek. Biz de Gülüç'te seçime girdik biz de kaybedebilirdik bizde gidip komple çocuk parklarını mı yıkacaktık. görevi Çocuklarımızı seviyoruz, arkasındayız" dedi.

Sanatçıların da çocuk parkı yapımı için devreye girdiğini, Gülüç Belediyesi'nin kendi yaptırdığı çocuk parkını kendisinin yenilediğini belirtti.

"İNSANLIĞA SIĞMAYAN BİR HAREKET"

Seçimleri kazanan Rıdvan Onay ise muhtarın seçimleri kaybettikten sonra eski muhtarın davranışına bir anlam veremediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Seçimler sona erdi. Muhtar adayıydım, eski muhtar seçimi kaybettikten sonra çocuk parkını söktü. İnsanlığa sığmayan bir hareket olarak değerlendiriyorum. Sonuçta çocukların oyun oynayabileceği bir alan. Bu olaydan sonra kamuoyundan da çok büyük tepkiler geldi. Bana sanatçı Cenk Eren de bizimle iletişime geçti o da park sözü verdi. Yine Alaplı'dan bir iş kadını olan Gülay Yaman ulaştı, o da yardımcı olabileceğini söyledi. Gülüç Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum"

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)