Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, "TTK'ya yapılacak işçi alımında maden şehitlerinin çocukları kura çekilişine tabi tutulmadan 250 kişilik kontenjan ayrılmalı. Hem kurumun işçi açıklarına bir nebze fayda sağlamak hem de mağdur olan ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz" dedi.


 

Yiğit, ilçe merkezindeki dernek hizmet binasında Zonguldak, Karabük ve Bartın'daki maden şehidi ailelerinin yakınlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak bin 500 işçi için maden şehitlerinin çocuklarına kontenjan ayrılmasını istedi.

 

"MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Maden şehidi çocuklarına kontenjan ayrılmamasının üzüntüsünü yaşadıklarını ve kendilerine verilen sözlerin tutulmasını isteyen Yiğit, "Bizler maden şehidi çocukları olarak yaş şartı aranmaksızın ve bayanların da değerlendirilmesini istiyoruz. Kurumun yeraltı ve yerüstü işçiliklerinde prevü noksanlıklarından dolayı ihtiyacı var. Daha önce uygulama örneklerinde olduğu gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı ile işçi alımları olmuş, yaş şartı aranmamıştı. Aynı uygulama maden şehitlerinin çocukları için de uygulanabilir. TTK'ya yapılacak işçi alımında maden şehitlerinin çocukları kura çekilişine tabi tutulmadan 250 kişilik kontenjan ayrılmalı. Hem kurumun işçi açıklarına bir nebze fayda sağlamak hem de mağdur olan ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz"


 

"CUMHURBAŞKANI YETİMLERE SAHİP ÇIKAR"

Mecliste konu ile ilgili yasal bir düzenleme yapılabileceğini ve bu gelişmeyi büyük bir umutla beklediklerine değinen Yiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetimlere her zaman sahip çıktığını ve bu sorunu da çözüme kavuşturacağına inandığını söyledi.

 

"ÜLKESİNİ KÖMÜRSÜZ BIRAKMADILAR"

Maden şehitlerinin çocuklarının süreci yakından takip ettiğini anlatan Yiğit, şu ifadelere yer verdi: "Bir kez daha sesleniyoruz verilen sözlerin arkasında durunuz. Maden şehidi çocuklarına sahip çıkmak sadece bizlerin değil tüm Zonguldak'ın boynunun borcudur. İnşallah bu sorunun çözümü konusunda gerekli duyarlılık gösterilir ve biz maden şehidi yakınlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğratmazlar. Maden şehitleri, çocuklarını yetim, eşlerini dul bıraktılar ama ülkesini kömürsüz bırakmadılar"

Babasını maden ocağındaki kazada kaybettiğini anlatan Gülyüz Mumcu (34), şehit madencilerinin çocuklarının kuruma işçi alımında kontenjan beklediğine değindi, verilen sözlerin tutulmasını istedi. Baba acısını hala yaşadığını hatırlatan Mumcu, "Yetkililerin verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz. Bizlere de bu hak tanınabilir"

 
Şehit yakınları da babalarının hayatını kaybettiği maden ocaklarında çalışmak istediklerini ve bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)