Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, TSO Başkanının çeyrek asra yakın kararlı bir duruş içinde olduğuna vurgu yapılarak, “…elindeki kalemi veya kimliği ihale usulü ile kiralamaktan başka hiçbir meziyeti olmayan insanlara muhatap olmamak için….” İfadeleriyle yapılan eleştirilere yanıt verildi ve son söz olarak da “Finolar zayıftır ve havlamaktan başka hiçbir işe yaramazlar” denildi.

Üzerinde TSO Genel Sekreterlik yazan bu açıklama aynen şöyle:

“Görevinin sorumluluğu gereği Kdz.Ereğli’ ye yapılan ve yapılacak olan Ekonomik haksızlıklarla mücadelede suçlu olan kim varsa kamuoyu önünde deşifre edilmesini sağlayan TSO Yönetim Kurulu Başkanımıza  dedikodu mahiyetinde ki hezeyan dolu sokak ağzı ile yapılan iftira , itham ve hakaretler sonuçta bunları yapanların pespayelliklerini ortaya koymaktadır.

Kdz.Ereğli TSO Başkanımızın çeyrek asra yakın kararlı duruşu ve şahsiyeti takdir edilmese bu görevlere layık görülemezdi. Elinde ki kalemi veya kimliği ihale usulü kiralamaktan başka hiçbir meziyeti olmayan insanlara muhatap olmamak için ortaya söylediği güzel bir söz vardır;

“Finolar zayıftır ve havlamaktan başka hiçbir işe yaramazlar. Bizler her havlayan finoya bir taş atarsak taşın tanesi karaborsa olur, oysa ki bizlerin görevi karaborsayı önlemektir”.