Çok uzun süreden bu yana çalmadık kapı bırakmayan Alaplı Balıkçı Barınağı’nın yöneticilerinin ayağına kısmet geldi. Barınağı derinleştirmek için tarama gemisi temin etmeye çalışan ve bu konuda yöre milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun da büyük çabaları bulunan konuda, Kdz. Ereğli’ye  tersaneden çıkamayan gemisini kurtarmak için gelen Rota Denizcilik ışık oldu. Rota Denizcilik’in Sahibi Kemal Akgün, bu konuda bütün limanlarda deniz ve dere ağızlarının dolup sığlaştığını belirterek, Kdz. Ereğli’ye gelmişken, Alaplı’daki bu sorunu çözüme kavuşturmak için “Bir yerde eksiklik gördüğümüz zaman nasıl işletmeci olarak ruhumuz bedenimiz rahat etmez.” Dedi.

Bu konuda, “DLH var, devletimizin de firmaları var. Bütün limanlarda ve deniz ağızları, dere ağızları dolu, sığlaşıyor.” Vurgusu yapan Kemal Akgün  “Peki Alaplı Balıkçı Barınağı’ndan da böyle bir teklif gelse yapar mısınız?” sorumuza “Tabii neden yapmayalım? İşimiz bizim.” Sözleriyle yanıt verdi.



Rota Denizcilik Yetkilisi Kemal Akgün, Alaplı Balıkçı Barınağı’nda Bila bedel tarama yapabileceklerini belirtti.

“Milletvekilleri, bu bölgenin ticaret odası, o bölgedeki esnaflar uğraşıyorlar. Bu barınağa tekne girip çıkamıyor diye. Hatta girip de çıkamayanlar kalıyor içeride. Böyle bir sıkıntı var orada. Çözüm bulmaya çalışıyorlar. Sizi hazır bulmuşken belki Alaplı’ya yardım edersiniz.”
Sözleriyle devam ettirdiğimiz soruya, Akgün de şu yanıtı verdi:

“Hizmet vermekten onur duyarız, ararlarsa yardımcı oluruz, elimizden bir şey gelirse yaparız. Bila bedel bile yapmaya hazırız. İddialı değil doğrusu. Bir yerde eksiklik gördüğümüz zaman nasıl işletmeci olarak ruhumuz bedenimiz rahat etmez. Önce iş yapılsın para ikinci plan. Arkasını da gerekirse düşünür düşünmezse de helali hoş olsun. Herşey para kazanmak değildir bazen de hayır işleri yapmaktan da fayda vardır.”