Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, makamında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdemir Plaj tesislerinin Ereğli Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini, Gülüç Belediyesi'nin bu alanı aldıktan sonra isimleri belirli olan kişilere tahsis ederek ticaret yapacağını iddia etti. Gülüç Belediyesi'nin Ereğli Belediyesi sınırları içerisinde dahil edilebilmesi için mahkeme kararının uygulamaya sokulacağını değinen Posbıyık, Demirtaş'ı, Ereğli halkını denize sokmak istememekle suçladı. Posbıyık, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın, OYAK Yönetim Kurulu'ndan ilçedeki siyasiler adına talep ettiği randevuya dikkati çekti. Posbıyık'ın açıklaması şu şekilde:

"SAPIKLAR ÇOĞALMAYA BAŞLADI"

Erdemir plajı var. Bu halka yazık günahtır. Belediye plajında üst üste denize giriyorlar. Sapıklar çoğalmaya başladı. Kalabalıkta başka türlü işler oluyor. Yer yok denize girmek için. Hemen yanımızda koskoca Erdemir Plajı, devlete verildi, Ereğli Belediyesi'nin imar planları içerisinde. Ereğli'nin idari hudutları içerisinde ama bomboş duruyor.

"SORUMLUSU MÜLKİ AMİRLERDİR"

İnsanlar tellerden atlayıp denize giriyor, can kurtaran yok, burada boğulan olursa mülki amirler bundan sorumludur. Kaçak denize giriyor vatandaş. Karayolları yapılırken halkı düşünmediler, herkes yollara park ediyor. Oralarda cinayet olacak diye aklım kopuyor. Siyasilerde uyumuş. Ereğli halkına zulüm daha nasıl olacak? Bu zulümdür, zulüm.

"MENFAATLERİ İÇİN AK PARTİLİ OLDU"

Benim mahallemin yarısı kadar olan Gülüç Belediyesi, Ankara'da AK Partili oldu ya. Biz onu belediye başkanı yaptım, menfaatleri orada olduğu için AK Partili oldu, oraya geçti. Halkı denize sokmak için değil, isimleri de biliyorum, anlaşmalarını yaptılar, orada ticaret yapmak için. Kime verdiklerini de biliyoruz. Oradan para kazanmak için, halkın denize girmesini düşünen yok.

"GÜLÜÇ, EREĞLİ BELEDİYESİ'NE BAĞLANACAK"

Gülüç'ün Ereğli'ye bağlanması gerekir, mahkemeye gittik, idari mahkemesi tapu gibi elimizde. Gülüç Belediyesi daha Göktepe'yi alacakmış, kendine de bağlayacakmış da, fasa fiso lafları. Gülüç'ün Ereğli Belediyesi'ne bağlanması için mahkeme kararlarını gündeme getirip, harekete geçme zamanı gelecek.

"EREĞLİ HALKINI DENİZE SOKMAMAK İÇİN UĞRAŞIYOR"

CHP'den belediye başkanı olacaksın Halil Posbıyık senin için, başkan olman için varını yokunu ortaya koyacak. Sürücü kursunda şoförken. Menfaatim burada diye CHP zamanında ilkelerim, Atatürk diye bar bar bağırıyordun, Atatürk resimleri ile her tarafı donattı. Menfaatleri olduğu için de AK Parti'ye geçti, şimdi de Ereğli halkını denize sokmamak için uğraşıyor. Ayranı yok içmeye atla gider gezmeye. İktidar partisinin belediye başkanıyım diye bakanlarla dans edeceksin, Ereğli halkını da karşına alacaksın, niye oradan 3-5 kuruş para toplamak için. O paralarda nereye gidiyor onu da bilmiyorum ya"

FATİH ÇAKIR'A GÖREV

Posbıyık, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'a, ilçedeki siyasi partilerle birlikte görev verdiklerini ve OYAK'tan randevu talep etmesini istediklerini anlatarak, "Fatih Çakır talebimiz doğrultusunda randevu talep etti, isimleri sormuşlar ama aradan geçen süre zarfında herhangi bir dönüş olmadı"