​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğünde başta Zonguldak, Bartın, Karabük vilayetleri olmak üzere, ülkenin  dört bir yanındaki Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler, Vakıf ve Derneklere Çevre Düzenleme çalışmaları yaparak yeşil alanları korumak, sürdürülebilir ormancılık faaliyetlerini yürütmek amaçlı ağaçlandırma ve erozyon çalışmalarında kullanılmak üzere 840 dönüm arazi üzerinde fidan üretimi yapılıyor.

İthal Fidan alımını önlemek kaliteli ve boylu fidan talebini karşılamak üzere 40 dönüm arazi üzerine kurulu Dirgine Fidanlığı ve 50 dönüm arazi üzerine kurulu Kocaman Fidanlığı bulunmaktadır. Boylu fidan üretimi için Dirgine Fidanlığında 8.000 adet Mavi Ladin, Doğu Ladini, Batı Ladini, Sedir, Leylandi, Limoni Selvi, Mavi Selvi, Kara Selvi, Mazı türleri, Elwoodi, Konik Ladin, Fıstıkçamı gibi türler mevcuttur. Yine Kocaman Fidanlığında çeşitli türlerden 100.000 adet süs bitkisi üretimi yapılmaktadır.

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi:

 

“Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ nun talimatları ve Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu yatırımlar ile tüplü fidana olan yoğun talep doğrultusunda üretim kapasitemiz 200.000 adetten 2017 yılında 500.000 adete çıkartılmış ve her geçen yıl talebe göre daha da artırılması hedeflenmiştir. Fidanlığımızda orman ağaçlarının yanı sıra Fındık, Ihlamur, Kestane, Kiraz, Kızılcık, Kuşburnu, Yabani Elma, Yabani Erik gibi gelir getirici türleri ile Kuş Üvezi, Akçaağaç ,Katalpa, Fıstıkçamı, Selvi, Likapa, Mavi Ladin, Doğu Ladini, Batı Ladini ve 142 değişik türden Süs Bitkisi üretimi yapılmaktadır. 2018 yılında tüplü fidan üretimi 750.000 adet olacaktır.”