CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve beraberindeki CHP’liler GMİS’i ziyaret ettiler.  “Genel Maden İşçileri Sendikası bizim için bir gurur vesilesi, bir sembol. Bu nedenle hem fikirlerinin hem de yaptıkları çalışmaların destekçisiyiz. Elimizden geldiğince de bu desteğimizi devam ettireceğiz.” Diye konuştu. 

 

Akın şunları söyledi.

“Ülkemizin şuan içinde bulunduğu ekonomik krizden Türkiye ne kadar etkilendi, Zonguldak ne kadar etkilendi, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın bu konudaki görüşleri nelerdir, mevcut durum nedir, daha iyi olması için neler yapabiliriz yönünde fikirlerine çok değer verdiğimiz Sendikamızı ve Genel Başkanımızı ziyaret ettik. Bu görüşleri raporlayacağız ve Partimizin Genel Başkanıyla paylaşacağız”

 

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi 1500 işçi alımı sözü verdiği yönündeki bir sorusu üzerine Akın, “O kadar yetmez, çok daha fazla kişiye ihtiyaç var. Ben Zonguldak’ın durumunu yakından takip eden bir milletvekili olarak söylüyorum, beni fahri Zonguldaklı sayabilirsiniz, bu rakamların çok çok daha üstünde olması lazım. Yerli kömürün de daha çok çıkartılması için desteğin arttırılması gerekiyor” dedi.

 

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Sizleri sendikamızda ve aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyduk. Sayın Vekilimizle daha önce Kömür Çalıştayı’nda bir çalışma yapmıştık. Kendilerini tebrik ediyorum. Zonguldak için önemli bir çalıştay oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıldönümünü bu vesileyle kutluyor, başarılar diliyoruz.

Bizler de sıkıntılarımızı anlatmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın TTK’ya 1500 işçi alınacağı sözü bizim için çok değerli. Şöyle ki Zonguldak’ta 1,5 milyar ton taşkömürü rezervimiz var ve biz bu kömürü yerüstüne çıkarmak istiyoruz. Dışarıya dolar vermeyelim, yerli üretim yapalım diyoruz. Yeraltındaki değerlerimizi yer üstüne çıkartarak ülkemiz ekonomisine kazandırmak istiyoruz” dedi.

İşçi alımının yanında eşit işe eşit ücret istediklerini de belirten Demirci, konunun toplu iş sözleşmesinin öncelikli konularından biri olduğunu söyledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da konunun takipçisi olduklarını bu konuda da GMİS’e destek olacaklarını söyledi.

 

KATILANLAR:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman ile partinin il ve ilçe yöneticileri.