Ereğli Belediyesi'nin karşısında 29 Ağustos tarihinde silah atılması olayı ile ilgili Kaymakam Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, Jandarma Komutanı Arar, Emniyet Müdürü Yılmaz bir araya geldi.

Posbıyık, "Bizim için son derece hassas bir konu. İster kuru sıkı olsun ister dolu sıkı çarşının göbeğinde bu kanunsuzluğu gerçekleştirerek kayıplara karışmasını anlayamıyorum. Bizim de olay ile ilgili bilgi aldığımız kişiler görgü tanıkları var. Bu konu halkımızı da tedirgin etmiştir" dedi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 29 Ağustos 2009 tarihinin ilk dakikalarında Ereğli Belediyesi'nin hemen karşısında saat 00.05 sıralarında kimliği belirsiz bir orta yaşlığı beyaz pantolon, beyaz gömlekli ve hafif kilolu bir kişi tarafından silah atılması ile ilgili olarak Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi'den failin bulunmasını talep etti.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbı yık, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Arar, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz ile bu konu ile ilgili olarak önceki gün Kay makamlıkta bir araya geldiklerini ve konu üzerinde hassasiyetle durduklarını belirterek, "Faillerin yakalanmasını istiyoruz" dedi.

KAYMAKAMLIKTA
GÜVENLİK TOPLANTISI
Posbıyık yaptığı açıklamasında gelişmeleri şu sözlerle aktardı. "29 Ağustos tarihi gecesi Ereğli Belediyesi'nin hemen karşısında Cam Kafe'nin hemen önünde çok sayıda kişinin gözleri önünde bir kişi silahını havaya ateşlemiştir. Aynı kişi olayı gerçekleştirmesinin hemen ardından bir süre oturduktan sonra da elini kolunu sallaya sallaya da kayıplara karışmıştır.

İSTER KURU İSTER DOLU OLSUN ÖNEMLİ OLAN ATMAK
Konu bizim için son derece hassas bir konudur. İster kuru sıkı olsun ister dolu sıkı olsun önemli olan çarşının göbeğinde bu kanunsuz hareketi gerçekleştirmesidir. Ereğli Kaymakamımız Osman Ekşi, İlçe Jandarma Komutanımız Yüzbaşı Serdar Arar, İlçe Emniyet Müdürümüz Hakan Yılmaz'a konu üzerinde çok hassas olduğumuzu aktardık ve bir araya gelerek bu konuyu görüştük. Bizim de olay ile ilgili bilgi aldığımız kişiler görgü tanıkları var. Bu konu halkımızı da tedirgin etmiştir. Devletimizden bu konunun üzerine biran önce gitmesini ve bu olayı gerçekleştiren kişinin yakalanmasını istiyoruz" görüşlerine yer verdi.

KAMUOYUNA
ÖNDER DUYURDU
29 Ağustos 2009 tarihinde duyurduğumuz haber şu şekildeydi. Görgü tanıklarından elde ettiğimiz bilgilere göre; saat 00.05 sıralarında Kdz. Ereğli Belediyesi binasının karşısına geçen orta yaşlı beyaz pantolan, beyaz gömlekli ve hafif kilolu bir kişi silahını çıkararak ağzına mermiyi verdi ve bir sarjör mermiyi belediyeye doğru attı. Mermileri biten tabancasına ikinci sarjörü yerleştiren adı bilinmeyen kişi, ikinci kez silahı ateşledi.

ORTADAN KAYBOLDU
Ortalık bir anda karıştı. Belediyenin karşısındaki Cam Cafe'de bulunan vatandaşlar korku ile kaçışırken, saldırıyı yapan kişinin yakalanamadığı ve olaydan sonra ellerini kollarını sallayarak ve İnönü Parkı'nda da bir süre oturduktan sonra ortadan kaybolduğu belirtildi. Olay anında Cam Kafe'de AKP'den bir dönem Ereğli Belediye Başkanlığına vekaleten bakan Arslan Keleş, Ereğli Belediye'sinde görevli Alptekin Dursun, İsmail Yalçın'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kişilik bir ekipte bu yaşananları gördü.

KAYITLAR ORTADA
Olay ile ilgili Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ereğli Belediyesi'nin kamera kayıtlarını incelerken kayıtlarda da belediyenin hemen karşısında çarşının göbeğinde bir olayın yaşandığı açık ve net olarak gözüküyor. Çarşının göbeğinde atılan silah seslerini çok sayıda kişinin duyduğu belirtildi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmalarını sürdürdüğü, olayı gören kişiler ile tek tek görüşerek eşgalini tespit etmeye çalıştığı da öğrenildi.