Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Kırklareli, Bursa ve Bilecik) ve Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın çevreleri ile gece saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerinde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) azalırken, rüzgar kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

Öte yandan meteoroloji, yağışların Marmara'nın doğusu ve Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile gece saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, Su baskını, Yıldırım düşmesi, Ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.