Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçeye hizmet edemediğine dönük eleştirilere, "Evet doğru, itiraf ediyorum. Ben bir şey yapmadım. Çünkü çok şey yaptım. Bunun şahidi şehirde yaşayanlardır” sözleri ile yanıt verdi.

Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçe ve çevresindeki basın çalışanları onuruna Gülüç Beldesi'nde bulunan Anadolu Otel’de düzenlenen yemekte yaptığı konuşmasında, gündeme dair açıklamalarda bulundu.



Kendisine yönelik, "Uysal 4,5 yılda hiçbir şey yapmadı" eleştirilere yanıt veren Uysal, "Benim için bir şey yapmadı diyorlar. Evet doğru, itiraf ediyorum. Ben bir şey yapmadım. Çünkü çok şey yaptım. Bunun şahidi şehirde yaşayanlardır. Onları konuşturabilirsiniz. Biz hizmetleri yaparken hani, 'bir şey yapmadı' diyenler hakikaten haklılar. O kadar çok şey yaptık ki burada inanın saatlerde anlatabilirim. Doğru şeyleri bugüne kadar yaptık. Çok güzel şeyler yaptık. Ama ‘yeter’ demiyoruz. Peki biz ne diyoruz? Biz, ‘yola devam’ diyoruz" dedi.

Avrupa Gazeteciler İl Temsilcisi Altan Akçakese, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı Tansel Kardeş, Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay ve mesleğin önemli isimlerinden Bedri Erel de gecede konuşma yaptı.