Trafik araç sayısının ve yoğunluğunun giderek artmasıyla yaşanan trafik sorunu/sorunlarının çözümü konuşunda harekete geçildi. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaştırma Araçları Uygulama ve Araştırma Merkezi protokol ile yaptığı protokol çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmanın  önce Belediye Meclisi’ne sonra da odalara ve STK’lara sunulacağı şöyle açıklandı.

Belediyenin gönderdiği açıklama şöyle:

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, şehrin ihtiyacına göre İTÜ’nün teknik elemanlarınca 23 ayrı noktada 6 aylık bir çalışma yapıldığını belirtti.

Başkan Uysal, “İlçemizde giderek artan trafik sorununa neşter vuracak bir uygulama başlattık. Bunun için İTÜ’nün 23 ayrı noktada, haftanın yoğun olduğu günler ve saatler göz önünde bulundurularak yapılan trafik sayımı neticesinde oluşturulan simülasyonlarına göre eksiklikler bir bir tespit edildi.

İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının şehrin bazı noktalarına taşınması ve taşınacak olması yakında temelini atacağımız Kent Meydanı ve Yer altı Otopark Projesi, Bülent Ecevit Üniversitesi Kampüsü’nün yapılacak olması, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ve İlçe Hükümet Konağı’nın taşınacak olması, Belediye Hizmet Binası’nın yerinin değişmesi, İlçe Vergi Dairesi ve Adalet Sarayı’nın taşınması da göz önünde bulundurularak trafik sirkülâsyonuna çözüm önerisi getirildi.

Bu önerilere göre toplu taşıma sistemlerinin rotasyonları da revize edilecek, bazı caddeler ise tek yön olacak ve ihtiyaçlara göre belediyemizin çalışması başlayacak. Tabi ki biz bu çalışmalarımızı meclisimizle, ilgili odalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla paylaşıp, görüş ve önerilerini de dinleyeceğiz. Bu çözüme katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımızda, belediyemizin internet sitesinde mail atarak zaten fikirlerini belirtiyor.

Hepinizin de bildiği gibi ilçemizin başta Ömer Halis Demir Bulvarı olmak üzere, Akbank yokuşu, Hatip Sokak, Murtaza Mahallesi, Adidas arkası, Ortacami ve Unpazarı mevkilerinde yaptığımız cadde düzenleme ve aydınlatma çalışmalarından dolayı trafik konusunda olumlu tepkiler almıştık.  O yüzden bu çalışma, bilgilendirme amacıyla kamuoyuyla da paylaşılacak. Bizler her zaman şehrimizin için en iyisini en güzelini istiyoruz.” dedi.