Zonguldak Merkez İlçe’ye bağlı Sivriler Beldesi Çamlık Köyü’nde bir hafta önce evi yanan 51 yaşındaki Baki Erarslan, 5 kişilik ailesiyle yaşam mücadelesi veriyor.

Baki Erarslan, eşi Şaziye Erarslan (49), çocukları Muhammet (18,) Elif (15), Yeliz (12) ile birlikte yanan evin tek odasında yaşamlarını zorluklar içinde sürdürmeye çalışıyor.   

Çocukların en büyüğü Muhammet Erarslan, ailenin sıkıntılarını şöyle anlattı:

 

TEK ODADA 5 KİŞİ

“Yangın çıktığında İstanbul’daydım. Yangın haberini alınca geldim. Yangın, evin alt katından çıkmış. Elektrik kontağından önce samanlardan tutuşmuş. Sonra da bütün evi sarmış. Yangın sırasında evde annem, babam ve kardeşlerim uyuyormuş, son anda kurtulmuşlar. Şimdi yanan evine bir odasında 5 kişi kalıyoruz. İhtiyacımız için Valilik’ten para yardımı, Sivriler Belediyesi’nden ev yapımı yardım istedim. Kızılay’a ise çadır için başvurduk, ama sonuç alamadık. Yangın günü Sivriler Belediye Başkanı Selim Gören, ev yapımı için söz vermişti. Ama şimdi oralı bile olmuyor. Annem ve babam zihinsel engelli, babamın bir yerden geliri yok. Babam köyde akrabalarımızın hayvanlarına bakarak geçimimizi sağlıyor. Ailece çok zor durumdayız. Yetkililerden ve yardım severlerden destek bekliyoruz.”