Alaplı-Ormanlı Karayolu Kürkükler Köyü Yazılı Mahallesinde meydana gelen heyelan sonrası karayolu ulaşıma kapandı.
Edinilen bilgilere göre, Alaplı Kürkükler Köyü Yazılı mahallesinde yolun bir bölümünün çöktüğü, bu sabah itibariyle yolunun tamamının çökerek yolun trafiğe kapandığı bildirildi. Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöken yolda jandarma ekiplerini tüm önlemlerini aldığını belirterek şöyle dedi;
Alaplı ile Ormanlı'yı bir birine bağlayan karayolu aşırı yağışlar nedeniyle bir çökme meydana geldi. Karayolları bölge müdürlüğüne bağlı mühendisler yolda incelemelerde bulundular. Bu sene yağışlar fazla olduğu için belirli yerlerde heyelan yaşanmakta, burada yaşanan heyelan nedeniyle yolumuz şu an kapalı güzergâha başka bir yerden ulaşım sağlanıyor. Karayolları ekipleri gerekli çalışmaları yapıp bir rapor hazırlanacak bu doğrultuda yolun tekrar yapılması sağlanacak. Yolun çökmesi ağır kışın etkisinin sonucudur. Bir cana ve mala bir şey gelmemesi en büyük teselimizdir dedi.
Minibüs şoförü Orhan Başaran ise, Ormanlı-Devrek yolunda 20 yıldır öğrenci servisi taşımacılığı yapıyorum. Ben buradan geçtiğimde yolda bir şey yoktu. Ancak sabah saatlerinde göçtüğünü gördük. Altından kar suyu geçtiği için yolda oynama meydana geliyor. Bu yollarda bu tür heyelanlar oluyor. Şu anda yol göçtüğü için öğrencileri farklı yoldan getiriyoruz. Buda çok uzun oluyor. Yol çok dar ve riskli bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz dedi.
Öte yandan, Alaplı İlçesinden Ormanlı Beldesi ve çevre köylere ulaşım Gökhasan, Hüseyinli Köylerinden sağlandığı bildirildi.