Kdz. Ereğli Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Semih Çolak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada “Yarının büyükleri olan dünyadaki tüm çocukların barış ve huzur içinde yaşamasını diler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlarım” dedi.

 

Çolak, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz" sözünü vurgulayarak yaptığı açıklaması şu şekilde:

“Bundan 89 yıl önce  millet iradesinin odak noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasıyla başlayan özgürlük mücadelesi, bugün geleceğimizin inşası için yegane servetimiz olan çocuklarımızın ve bütün dünya çocuklarının coşkuyla kutladığı bir bayram haline gelmiştir.

 

Tam bağımsızlığa inanmış bulunan ve ezelden beri hür ve bağımsız yaşamış olan milletimiz 23 Nisan 1920’de, vekillerini toplayarak Yüksek Meclisimizi kurmuşlardır. Bu meclis, milletimizin hür iradesi ve sorumluluğunu yüklenerek, kendi kendisini yönetmeye başladığını bütün dünyaya ilan etmiştir. Milletimize yön veren kararlar alan ve bağımsızlığımızın ifadesi olan TBMM, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ayrıca, dünyada birçok ulusa örnek olan bu kuruluş ve bağımsızlık mücadelesi, millet egemenliği açısından büyük önem taşımaktadır.

 

"Bugünün küçükleri yarının büyükleridir" diyen Atatürk tarafından bütün çocuklara armağan edilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşımaktadır. Anlam ve önemi büyük olan TBMM’nin kurulduğu bugünün, bağımsızlık bilincinin yeni nesillere aktarılması açısından çocuklara armağan edilmesi ayrıca anlamlıdır. 

 

Yarının büyükleri olan dünyadaki tüm çocukların barış ve huzur içinde yaşamasını diler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlarım.”