Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, beldenin diğer ilçelere göre daha şanslı olduğunu, Gökçeler'de işsizlik diye bir sıkıntının bulunmadığını belirterek, TTK, Hema ve Borcam'ın burada faaliyette olmasından dolayı belediye başkanı olarak kendimi şanslı hissediyorum. Askerden gelen gençlerimize iş beğendiremiyoruz, bunun haricinde herhangi bir sıkıntımız yok dedi.

 

 

Gökçeler'in AKP'li Belediye Başkanı Bekir Çolak, vatandaşlara sağlıklı su vermenin yollarını araştırdıklarını, beldedeki kaynak sularının yeterli gelmediğini, sorunu sondaj yaparak çözmeye çalışacaklarını söyledi.

 

SONDAJ İLE SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Özellikle yaz aylarında beldede su sıkıntısı yaşadıkları belirten Çolak, "Devlet Su İşleri ve İller Bankası'ndan gelen ekipler tarafından, Delihakkı'dan su basılması tavsiye edildi.  Ancak, o suyu beldemize getirmek çok külfetli. Delihakkı'dan su basılması halinde suyun maliyeti o zaman en az 7 veya 8 lira olacak. Bu durumda vatandaşımızı üzeceğimizi tahmin ediyoruz. Bu nedenle, ileriye dönük beldemizdeki su sıkıntısını çözmenin ve vatandaşlarımıza sağlıklı su vermenin yollarını araştırıyoruz. Bu çözüm yollarından bir tanesi de, sondaj yapılarak vatandaşların sağlıklı suya kavuşturulmasıdır. Bunun yanında dere sularına fazla itibar etmiyoruz. Bunun nedeni ise, bazı evlerin fosseptik çukurlarındaki suların yağmur ile birlikte derelere intikal etmesidir. Bu suda sağlıklı olmuyor. Bu nedenle bu tür suyu vatandaşlara vermeyi düşünmüyoruz. Sondaj ile su sıkıntısını inşallah çözeceğimize inanıyorum. Önemli olan sağlık, sağlık olmayınca hiçbir şey olmaz. Su hayat, yol medeniyet diyoruz. Suyu çok önemsiyoruz. Özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çekiyoruz. Ancak ilerde bu sıkıntıları aşacağımıza inanıyoruz. Bunun için gerekli çalışmalar yapıyoruz" dedi.

 

 

ÖLÇÜMLER YAPILDI

Beldedeki yol çalışmaları hakkında da bilgiler veren Çolak, "Zonguldak-Ereğli karayolundan beri beldemize geliş yolu için yeniden yapılandırma çalışmalarımız olacak. Karayolu kısmından beldemize geliş ve gidiş olmak üzere, sağlı-sollu ormanlık kısımlarda ölçümler yapıldı. Bin 877 metre karelik alanı 49 yıllığına kiraladık. Bu alanın çevresinde yol çalışması yapacağız. Bunu yapmamızın sebebi, olası trafik kazalarını önlemek, yoldaki farekuyruğu gibi olan virajları kaldırmak ve araçlar için sağlı-sollu geliş gidiş imkanı oluşturmaktır" diye konuştu.

 

 

İŞ BEĞENDİREMİYORUZ

Belde de işsizlik sıkıntısının yaşanmadığını ifade eden Çolak şöyle konuştu:

"Beldemiz, ilçemize bağlı diğer beldelere göre daha şanslı, çünkü Gökçeler'de işsizlik diye bir sıkıntı yok. TTK, Hema ve Borcam'ın burada faaliyette olmasından dolayı belediye başkanı olarak kendimi şanslı hissediyorum. Askerden gelen gençlerimize iş beğendiremiyoruz, bunun haricinde herhangi bir sıkıntımız yok.  İşi ve aşı olan insanlar bakımından beldemizde huzur var. Boş insan kendisini ister istemez kötü alışkanlıklara itiyor. Beldemizde iş arayanlara iş bularak kötü alışkanlıklardan soyutlamış oluyoruz. Yolun yapılması, hastane ve terminalin de Ereğli'de Ömerli mevkiine konuşlandırılmasıyla birlikte; beldemiz ileriye dönük daha güzel olacak. Çünkü Ereğli'de olan hava kirliliği bizim beldemizde asla yok. Tamamen ormanın içinde sayılabiliriz. Oksijeni bol olan bir beldeyiz. Sularımız da düzeldiği takdirde, daha iyi olacağız. Yeter ki, insanlarımızı beldemizde tutabilelim. Bunun yanında hazine yerlerimiz olsa TOKİ ile çalışma içerisine girerdik. Okul ve hastane bakımdan da iyi durumda olabilirsek, beldemiz her yönünden iyi olacaktır."