7 Aralık 2009 tarihinde Tokat'ın Reşadiye ilçesinin Sazak Mevkisinde teröristler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden şehitlerimiz için açıklama yapan MHP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Semih Çolak, saldırıyı nefretle kınadığını bildirdi.
Çolak, "Ülkemizdeki kardeşlik ortamını pekiştirmeyi amaçlayan çalışmalarımızın  sürdüğü bir dönemde gerçekleşen bu hain saldırıdan yarar bekleyenler devlet millet beraberliğini hiçbir şekilde sarsamayacaklarını bilmeliler" dedi.
Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"07 Aralık 2009 tarihinde Tokat'ın Reşadiye ilçesinin Sazak  Mevkiinde asayiş görevi esnasında Teröristler tarafından açılan  ateş  sonucu 1 Uzman Jandarma Çavuş, 1 Jandarma Onbaşı ve 5 Jandarma Er olmak üzere 7 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 Uzman Jandarma Çavuş ve 2 Jandarma Er yaralanmıştır.
Mehmetçiklerimize yönelik bu  kanlı saldırıyı nefretle ve lanetle karşıladığımı belirterek;
Bu hunhar saldırıda yedi askerimizin şehit olması ve üç askerimizin yaralanması milletimizi derinden üzmüştür.
Ülkemizdeki kardeşlik ortamını pekiştirmeyi amaçlayan çalışmalarımızın  sürdüğü bir dönemde gerçekleşen bu hain saldırıdan yarar bekleyenler devlet millet beraberliğini hiçbir şekilde sarsamayacaklarını bilmeliler. Terör odaklarının ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşamayacaklarına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle ilelebet payidar kalacağına inancımız tamdır. Bunun teminatı olan şehitlerimizin aziz hatırası milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacaktır. Onların vatanımızın bekası için yaptıkları bu şerefli hizmet hiçbir zaman unutulmayacaktır.  İçinde bulunduğumuz bu ağır şartlar, Türkiye'nin hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak kararlı bir duruş sergilemesini, pazarlıkla terörün önlenemeyeceğinin anlaşılmasını hiçbir gerekçe ve mazerete sığınarak kaçınılamayacak bir gerçek haline getirmiştir.
Demokrasi dışı arayışlarla başlayan hukuki bir süreç üzerinden yürütülen karalama ve istismar ile terörle mücadelede kahramanca görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve Güvenlik Güçlerimizi yıpratma ve yıldırma çabalarının yoğunlaştığı bir dönemde, bu üzücü olayın meydana gelmiş olması konuya ayrı bir önem kazandırmıştır.
En zor şartlar altında huzur ve güvenliği sağlamak için görev yaparken şehit düşen  7  kahraman  askerlerimize Cenabı-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum."