Atatürkçü Düşünce Derneği   (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan “Yurttaşlarımızı çağdaş cumhuriyet için, 30 martta oy kullanmaya  çağırıyoruz” dedi.

30 Mart 2014’te  Türkiye’nin Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden birini  yaşayacağını,  ülkemizin geleceğine yön verebilecek sonuçlar çıkabileceğine vurgu yapan Çölaşan çağrısında şunları ifade etti:

Son 11 yıllık iktidar döneminde;  İşçinin, emekçinin iş güvencesi ve sendikal hakları tırpanlanmış, İnsanlarımız yoksulluk içinde sadakaya muhtaç edilmiş, Topraklarımız, sanayi tesislerimiz, milli bankalarımız yabancılara satılmış, Eğitimde bilimsellikten uzaklaşılmış, Demokratik hakların kullanılması engellenmiş, Gençlerimiz gösteri hakkını kullanırken, gaz fişekleriyle veya dövülerek öldürülmüş, Son sosyal medya yasağında olduğu gibi kişi hak ve hürriyetleri baskı altına alınmış, İktidarda olanlar ile yakınları, yolsuzluk ve rüşvetten yargıya düşmüş,  Yargı ele geçirilip istenilen kararlar çıkartılmıştır.

 

İktidar, yerel seçimleri kaybetmemek için yolsuzlukların üstünü örtme çabasını  sürdürmektedir. Yolsuzluk ve rüşvet ilişkileri açığa çıkmış, halka hizmet etmek yerine  kendilerini zenginleştiren bir iktidarın, hiçbir yerde yerel seçimleri kazanabilme olasılığı  kalmamalıdır.

İktidarın yerel seçimleri kazanması halinde; cumhuriyet, demokrasi ve özgürlükler  bakımından yıkıcı sonuçlar doğurması beklenmelidir. Ülke, baskı rejimi ile idare edilen bir  diktatörlüğe dönüşebilecektir.

Halkımız; cumhuriyetin, demokrasinin ve özgürlüklerinin tehlikede olduğunu  görmüştür. Daha büyük pişmanlıklar yaşamamak için 30 Mart’ta bunlara sahip çıktığını da

göstermelidir.

2011 milletvekili genel seçiminde yaklaşık 8 milyon seçmen (%16), sandığa gitmemiştir.

Sandığa gitmeyen seçmenin oyu, mevcut seçim sistemimiz gereği seçimden birinci çıkan

partiye yaramaktadır.

Bu nedenle, sandığa giden ve oyunu dikkatli kullanan her seçmen ülkemizin geleceğini

doğrudan etkilemektedir. Oyu çok değerlidir.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, tüm seçmenleri;  Cumhuriyetimiz, özgürlüklerimiz ve çağdaş-laik-demokratik Türkiye için, 30 Mart’ta sandığa  gidip oy kullanmaya çağırıyoruz.