Kayabaşı Alemdar İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Yasemin Kurubacak, 16-20 Ocak 2011 tarihleri arasında İtalya’nın Bari şehrinde Comenius projesi için hazırlık ziyareti gerçekleştirdi.
İngilizce öğretmeni Yasemin Kurubacak proje ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Konusu ‘Students with special needs’ (Özel eğitime muhtaç öğrenciler) olan projede 4 ülke ortak çalışma yürüteceklerdir. Bu ülkeler Polonya, İtalya, Romanya ve Türkiye olup Proje koordinatörlüğünü İtalya’nın üstlendiği çalışmalar için ön mutabakat olarak yapılan planlamaya göre Ekim 2011’de Polonya, Nisan 2012’de Türkiye daha sonra ise Romanya ve İtalya ziyaret edilecektir. Türkiye ziyaretinin özellikle 23 Nisan Çocuk bayramını göre planlandık. 10 Şubat 2011 tarihinde Kayabaşı Alemdar İlköğretim Okulu Müdürüm Burhan Akçadağ ile birlikte proje ile ilgili bilgi vermek için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar’a bir nezaket ziyaretinde bulunduk Proje konusu tüm ülkeler için önemli bir konu olduğundan Ulusal Ajans tarafından kabul edileceğini umuyorum.” Ayrıca Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni ve aynı zamanda İngilizce Formatör Öğretmeni Emel Çalkam, 19-23 Ocak 2011 tarihlerinde Polonya'nın Bialystok kentinde Comenius projesi için hazırlık ziyaretinde bulundu. İngilizce Öğretmeni Emel Çalkam proje ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Konusu ‘Fit for europe fit for future’ (Avrupa için uygun bir gelecek) olan projede 6 ülke ortak çalışmalar yürütecektir. Proje ortağı ülkeler Türkiye, Norveç, Romanya, Slovenya, İngiltere. Koordinatör ülke olan Polonya’dır. Hazırlık ziyareti başarı ile gerçekleşti, proje özeti, faaliyeti ve amaçları üzerinde mutabık kalındı, Katılımcılar kendi okullarını ve bölgelerini tanıttılar, Kdz Ereğli Belediyesinden alınan yöremizi tanıtan hediyeler diğer ülkelere sunuldu.”
Yasemin Kurubacak ve Emel Çalkam, 27 Şubat 2011 tarihinde ulusal ajansa yapacakları başvurunun kabul edileceğini ve bu şekilde Kdz. Ereğli’nin 2 yeni Avrupa Birliği Comenius Projesi’ne kavuşacağını ümit ettiklerini ifade etti.