Zonguldak'ta eski bir esnaf, yaşadığı çöp evden kurtulmak istiyor. Esnaflık yaparken iflas etmesinin ardından sıkıntılı günler geçiren Fikret Çilingir (50), tek başına kaldığı babadan kalma çöp evden kurtulmak için yetkililerden yardım bekliyor.

Kozlu'da ikamet eden Fikret Çilingir (50), esnaflık yaptığı Devrek ilçesinde 2004 yılında iflas etmiş. Zonguldak'a döndüğünde çeşitli kurumlara iş başvurusu yapan Çilingir, yaşının ileri olduğu gerekçesiyle iş bulamadı.
    Merkez Çarşısı'ndaki balıkçıların desteğiyle 2 yıldır simitçilik yapan Çilingir'in babadan kalma 2 odalı evi, son kar yağışlarında hasar görünce, esnafın yardımı ile kent merkezindeki bir otelde misafir olarak yerleştirilmiş. Çilingir, Fakirlikten dolayı yuva kuramadım. İyi ki kuramamışım. Yoksa bu çöp evde çocuklar nasıl yaşayacaktı? Büyüklerim bana sahip çıkarsa önce daimi bir iş bulurum, sonra evimi yapıp belki yuva kurabilirim. dedi.
    Bu zamana kadar maddi sıkıntıdan dolayı hiç evlenmediğini belirten Çilingir, Rahmetli babamdan kalma evimiz var. 1980'li yıllarda ben Antalya'da inşaatlarda çalışırken babam ve üvey annem ile üvey kardeşlerim bu evde yaşıyordu. Ben de son 8 yıldır burada yaşıyorum. Simit satarak sadece ekmek alabiliyorum. Evim çöp ev haline geldi. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. Ama hiçbir sosyal güvencem olmadığı için günden güne mağdur duruma düştüm. Evli olmadığım için bana sosyal yardım da sağlanmıyor. Ev üstüme göçecek diye korkuyorum. Balıkçı arkadaşlarım sağ olsunlar, geçici olarak beni bir otele yerleştirdi. 10 gündür otelde misafirim ama ev olmazsa ben bu soğukta ne yaparım? diye konuştu.