Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ile Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Rat Mahallesi Kuruçeşme Sokak'ta bulunan çöp eve baskın düzenledi.  Çöp evde kocası Cemal ve oğlu Arslan Arslan'la yaşayan Asiye Arslan göz yaşlarına hakim olamadı. Evden yaklaşık 5 ton çöp çıktı.
Polis ve zabıtayı kapıda gören Asiye Arslan, eşi ve oğlunun evde olmayışı nedeniyle ilk önce kapıyı açmak istemedi. Polis ve zabıtanın ısrarı üzerine kapıyı açan yaşlı kadın bağırıp çağırmaya başladı. İçeriden gelen ağır kokular üzerine yaşlı kadın ambulansla hastaneye götürülmek istendi. Polise direnen yaşlı kadın ağlamaya başlarken, "Çöplerimi almayın" diye bağırdı. Zabıta ekiplerinin tahliye ettiği evde çöpler temizlik işçileri tarafından kamyonlara yüklendi.
Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, Toplum Destekli Polis ekiplerinin bildirmesi üzerine olay yerine geldiklerini belirterek, "Yaşlı kadın, yaklaşık 19 yıldır burada kocası ve oğlu ile kalıyormuş. Kocası da iş olursa inşaatlarda çalışıyormuş. Önce kapıyı açmak istemedi. Sonra polis ve zabıta arkadaşlarımız kadını evden çıkardı. Evde yaklaşık 5 ton çöp bulunduğunu tahmin ediyoruz. Kendisine gıda yardımı yapacağız. Evini temizleyip, boyayıp, ilaçladıktan sonra burayı yaşanabilir hale getireceğiz. Belediye olarak gıda yardımı da yapacağız" dedi.