Alaplı'ya bağlı 49 Köyde yaşanan çöp sorunu Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis toplantısında masaya yatırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Alaplı Kaymakamı Aydın Memük Başkanlığında gerçekleşen Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis toplantısında bir araya gelen köy muhtarları, sorunun çözümü için Çevre Bakanlığını işaret ettiler.
Köylerdeki çöp sorununun her geçen gün büyüdüğünü belirten Alaplı Kasımlı Köyü Muhtarı Orhan Yener, kesin çözüm için Çevre Bakanlığının ziyaret edilmesi gerektiğini dile getirdi. Muhtarların desteğini alan Yener şöyle dedi;
"Yıllardır Alaplı Köylerinde çöp sorunu yaşanıyor. Birçok kez tartıştık. Çözüm bulunmaya çalıştık. Ancak hala bir çözüme varamadık. Sorunu kökten çözmek için Çevre Bakanlığını ziyaret ederek durumumuzu anlatalım. Bu konuda başarılı olacağımızı sanıyorum. En kısa zaman'da bu konuda çalışma başlatalım." dedi.
Zonguldak'ta çöp toplama merkezi kurulduğunu ifade eden Alaplı Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Akman, Köylerdeki çöp sorunun çözümü için muhtarların yardımcı olmalarını istedi. Akman şunları söyledi; "Zonguldak'ta çöp toplama merkezi kuruldu. Ereğli İlçesinde de transfer merkezi kurulacak. Bu işler yapılarken parça, parça oluyor. Bu çalışmalar tamamlandığı zaman sırada köyler var. Köylerin çöp sorunu çözmek içinde çalışmalar yapılacak. İlçede toplanan çöpler önce Ereğli deki transfer noktasına oradan Zonguldak'taki toplama merkezine taşınacak.Alaplı köylerindeki çöp sorunu çözmek için muhtarlarında yardımcı olmazı gerekiyor.İnsanlar dere kenarlarına ormanlık alanlara çöp atıyorlar.Biz temizliyoruz. Yarın yine aynı yere insanlar çöp atıyorlar"
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise yaptığı konuşmada, çöp sorunu ile ilgili Çevre müdürlüğünün çalışma yaptığını İlçelerdeki çöp sorunun ardından köylerde çalışma başlatacağını söyledi. Köylerin öncelikli sorunu çöp olduğunu ifade eden Memük, şöyle konuştu; "Çevre Müdürlüğü köylerdeki çöp sorunu gidermek için kaynak arayışı içinde bununla ilgili kaynak bulursa sorunu çözüme kavuşturacak. Şu anda İlçelerdeki çöp sorunu ile ilgili çalışmalar yapılıyor.  Kaymakamlık olarak Çevre Bakanlığından ve İstanbul Belediyesinden çöp kamyonu talebinde bulunduk cevap bekliyoruz. Çöp sorunu önüne geçmek için köylerde belirli noktalara toplama merkezleri kurmak gerekir. Bu konuda muhtarların yardımcı olmasını istiyorum" dedi.